Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Cafe corona

Verwacht in studio skoop

list
François Ozon - Ned. ondertiteld - 100 min.
De zomer van '85... Alexis is 16 wordt aan de Normandische kust heldhaftig van de verdrinkingsdood gered door de 18-jarige David. Hij heeft net de vriend van zijn dromen ontmoet. Maar hoe lang zal de droom duren? Een heerlijk zomerse Ozon in topvorm.

Releasedatum: 15 juli
list
Kantemir Balagov - Ned./Frans ondertiteld - 130 min.
1945. Het beleg van Leningrad is voorbij maar de stad ligt volledig in puin. Twee jonge vrouwen worstelen om hun leven terug op te bouwen. Een hartverscheurende, prachtige kijk op de littekens die een oorlog nalaat.

Releasedatum: 22 juli
list
David Cronenberg - Ned./Frans ondertiteld - 98 min.
Na een vreselijk auto-ongeluk voelt James Ballard zich steeds meer aangetrokken tot een mysterieuze subcultuur die verkeersongevallen ervaart als erotische belevenissen. Classic David Cronenberg: controversieel en schokkend - en een weergaloos meesterwerk!

Releasedatum: 22 juli
list
Jonathan Elbers - Ned. gesproken - 91 min.
Als het beloofde schoolreisje een verborgen agenda inhoudt... Een grimmige dystopie voor kinderen. Het werkt.

In het kader van 'de Filmstones'.
Releasedatum: 22 juli
list
Burhan Qurbani - Ned./Frans ondertiteld - 183 min.
Francis verblijft illegaal in Berlijn. Hij is vastbesloten een goed, eerlijk leven leiden, maar dat wordt hem praktisch onmogelijk gemaakt door zijn omstandigheden. Een schitterende hedendaagse adaptatie van een literair meesterwerk.

Releasedatum: 5 augustus
list
Stefano Mordini - Ned. ondertiteld - 102 min.
Als een succesvolle zakenman moet bewijzen dat hij niets te maken heeft met de dood van zijn minnares, ontspint zich een vernuftig psychologisch steekspel.​

Releasedatum: 5 augustus
list
Jeremy Degruson & Ben Stassen - Vlaamse versie - ? min.
In dit spannende vervolg op 'Bigfoot Junior' moet de dappere Adam zijn vader redden van een boosaardige oliemaatschappij. Een hoogwaardige Belgische animatiefilm waar u ook van kunt genieten zonder de eerste film gezien te moeten hebben.

Releasedatum: 5 augustus
list
Tom Van Gestel - Ned. gesproken - 45 min.
Een compilatie van korte filmpjes over twee beste vriendinnen - een vurige muis en een zachtaardige draak - en hun dolle avonturen in de verre, duistere maar oh zo grappige middeleeuwen.

In het kader van 'de Filmstones'.
Releasedatum: 5 augustus
list
Christopher Nolan - Ned./Frans ondertiteld - ? min.
Veel is er niet geweten over de nieuwe Christopher Nolan, behalve dat het een epische - en zeer dure - actiefilm is die zich afspeelt in de wereld van de internationale spionage. Dat hij wederom briljant is, daar kunnen we vanuit gaan. Zeer benieuwd!

Releasedatum: 12 augustus (onder voorbehoud)
Afhankelijk van de evolutie van corona in de VS.
list
William Nicholson - Ned./Frans ondertiteld - 100 min.
Een bezoekje van een ouder koppel aan hun volwassen zoon neemt een dramatische wending als de vader aankondigt dat hij zijn vrouw na 29 jaar wil verlaten voor een ander.

Releasedatum: 12 augustus
list
Bora Kim - Ned./Frans ondertiteld - 138 min.
Een warm, complex en hoopvol sneetje van een tienerleven.

Releasedatum: 19 augustus
list
Niki Caro - Ned./Frans ondertiteld - 115 min.
Mulan is een moedige jonge vrouw die alles riskeert uit de liefde voor haar familie en haar land, en zo één van de grootste krijgers wordt die China ooit heeft gekend. Spectaculaire live action-versie van de prachtige Disneyfilm.

Releasedatum: 19 augustus
list
Josephine Decker - Ned./Frans ondertiteld - 107 min.
Een beroemde schrijfster van horrorverhalen vindt inspiratie voor een nieuw boek wanneer zij en haar man een jong koppel in huis halen. Met de onvolprezen Elisabeth Moss in een glansrol.

Releasedatum: 2 september
list
Gustaf Åkerblom - Vlaamse versie - 97 min.
Halvdan is geen echte Viking. Hij mankt en wordt door zijn dorpsgenoten beschouwd als een vreemdeling. Hij heeft geen vrienden buiten de smid Björn, die voor hem zorgt sinds zijn vader op rooftocht is getrokken. Dan ontmoet hij Meia. Een warme familiefilm!

In het kader van 'de Filmstones'.
Releasedatum: 2 september
list
John Krasinski - Ned./Frans ondertiteld - 97 min.
Het ijzingwekkende 'A Quiet Place' krijgt een vervolg. Als dat maar goed afloopt... ssssst!

Releasedatum: 9 september
list
Václav Marhoul - Ned./Frans ondertiteld - 169 min.
Een beklijvende evocatie van het wilde, primitieve Oost-Europa aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op de veelgeprezen roman van Jerzy Kosinski. Meticuleus gefilmd in 35 mm zwart-wit. Opgelet, zeer zware kost.

Releasedatum: 16 september
list
Marek Beneš - Ned. gesproken - 45 min.
Geen uitdaging is te gek voor Buurman & Buurman. Maar soms zijn ze een beetje te ijverig. Ook deze keer lopen er weer een heleboel experimenten in de soep. A je to!

In het kader van 'de Filmstones'.
Releasedatum: 30 september
list
Jan Komasa - Ned./Frans ondertiteld - 115 min.
Na zijn vrijlating uit een gesloten jeudinstelling werpt een jonge snaak zich op als priester van een Pools plattelandsdorp. Een boeiende kijk op geloof, schuld en boete - gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Genomineerd voor een Oscar!

Releasedatum: 7 oktober
list
Arild Østin Ommundsen, Silje Salomonse - Vlaamse versie - 85 min.
Dit spannende avontuur in de prachtige Noorse bossen en wouden is een ode aan de kracht en volharding van 2 jonge kinderen, van meisjes, van zusjes. Ze overstijgen zichzelf en overwinnen hun angsten.

In het kader van 'de Filmstones'.
Releasedatum: 28 oktober
list
Mohammad Rasoulof - Ned./Frans ondertiteld - 151 min.
Deze winnaar van de Gouden Beer (Berlijn 2020) onderzoekt moraliteit, de doodstraf, en hoe vrij iemand kan zijn onder het juk van een despotisch regime. Het gekwelde Iran blijft fantastische films voortbrengen. Niet te missen.

Releasedatum: 2 december
list
Denis Villeneuve - Ned./Frans ondertiteld - ? min.
Het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante jongeman die voor grootse dingen is voorbestemd. Verfilming van de bestseller van Frank Herbert door Denis Villeneuve.

Releasedatum: 16 december

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 7,50 € (iedereen) / Korte film: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac