Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Rk en
Prk2
Ap rk

Verwacht in studio skoop

list
Rose Glass - Ned./Frans ondertiteld - 104 min.
Deze “'Thelma & Louise' on steroids”, geregisseerd door Rose Glass ('Saint Maud'), is een excentrieke, romantische thriller over verlangen, obsessie en de Amerikaanse droom.

vanaf 26 juni
list
George Sluizer - Ned. ondertiteld - 107 min.
Huiveringwekkende psychothriller van George Sluizer, gebaseerd op de korte roman 'Het gouden ei' van Tim Krabbé. In 1988 werd de film bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Lange Speelfilm en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

vanaf 26 juni
list
Pawo Choyning Dorji - Ned./Frans ondertiteld - 107 min.
De nieuwe film van Pawo Choyning Dorji (‘Lunana: A Yak in the Classroom’) is een grappige satire over de komst van de democratie naar Bhutan, en heeft ook één en ander te zeggen over die van de Verenigde Staten.

vanaf 26 juni
list
Tommy Wiseau - Ned. ondertiteld - 99 min.
De 'Citizen Kane' van de slechte film wordt 21 jaar. Dat vraagt om een feestje.

'Viewing Party' op donderdag 27 juni om 20u
Klik hier voor tickets
list
Alexandre de La Patellière & Matthieu Delaporte - Ned. ondertiteld - 178 min.
Ontsnapt na 14 jaar onschuldig te zijn opgesloten, keert Edmond Dantès terug om wraak te nemen. Deze nieuwe verfilming van de klassieker van Alexandre Dumas is heerlijk episch en groots opgezet, maar toch ook fris en opwindend. Het soort film dat Hollywood helaas bijna niet meer maakt.

vanaf 28 juni
list
Yorgos Lanthimos - Ned./Frans ondertiteld - 164 min.
De Oscar van Emma Stone voor haar vertolking in 'Poor Things' staat nog maar juist op haar schouw, en hier is ze alweer in een nieuwe film van Yorgos Lanthimos! Veel weten we er niet van, maar gezien hun beider staat van dienst zijn we tamelijk gerust in een bevredigende en bevreemdende kijkervaring

vanaf 3 juli
list
Chris Renaud & Patrick Delage - Ned./Frans ondertiteld - 95 min.
's Werelds favoriete superschurk/superheld is terug! Gru, Lucy en hun dochters verwelkomen een nieuw familielid: Gru Junior. Dat blijkt niet de makkelijkste baby. En de Minions zijn natuurlijk ook weer van de partij!

Vanaf 3 juli
Avant-premières op 22, 23, 26, 29 en 30 juni om 17u15
list
Chris Renaud & Patrick Delage - Vlaamse versie - 95 min.
's Werelds favoriete superschurk/superheld is terug! Gru, Lucy en hun dochters verwelkomen een nieuw familielid: Gru Junior. Dat blijkt niet de makkelijkste baby. En de Minions zijn natuurlijk ook weer van de partij!

vanaf 3 juli
STUDIO SKOOP JUNIOR
Avant-premières op 22, 23, 26, 29 en 30 juni om 14u45
list
Wei Shujun - Ned./Frans ondertiteld - 101 min.
China, jaren '90. Een schijnbaar eenvoudige moordzaak blijkt verder te reiken dan gedacht. Deze korrelige, duistere neo-noir was in China totaal onverwacht een enorme kaskraker en één van de meest succesvolle arthouse-films die ze daar ooit gehad hebben. Een aanrader.

vanaf 10 juli
list
Jessica Palud - Ned. ondertiteld - 98 min.
Maria was nog bijna een kind toen ze de pellicule in vuur en vlam zette in een zwoele film die haar in één klap wereldberoemd maakte. Een doorbraak die van haar leven een hel maakte. De film? 'Last Tango in Paris'. De actrice? Maria Schneider.

vanaf 10 juli
list
Michael Powell - Ned./Frans ondertiteld - 101 min.
Een doortastende 4K restauratie van Michael Powell’s iconische slasher-classic uit 1960. Volgens niemand minder dan Martin Scorsese een meesterwerk dat alles zegt wat over filmmaken gezegd kan worden.

vanaf 10 juli
Avant-Première i.s.m. KURU op vrijdag 5 juli om 19u45
Klik hier voor tickets
list
Boris Paval Conen - Ned./Frans ondertiteld - 94 min.
Als de 4 oude jeugdvrienden uit 'Ventoux' (2015), inmiddels allen ver in de 50, samen een oude hoeve in België verbouwen, blijken ze niet langer onsterfelijk. Ze wisselen nog steeds moeiteloos loodzware ernst af met slap ouwehoeren, maar daarmee ontkomen ze niet aan het feit dat ze ouder worden.

vanaf 17 juli
list
Richard Linklater - Ned./Frans ondertiteld - 165 min.
Een moderne klassieker die je meer levend doet voelen dan alle zondagavonden en maandagen bijeen. Het leven zoals het is, da’s Boyhood. Na 10 jaar terug op het grote scherm, prachtig gerestaureerd in 4K!

vanaf 17 juli
list
Mark Dindal - Vlaamse versie - 101 min.
Garfield, de wereldberoemde luie huiskat die maandagen haat en van lasagna houdt, beleeft een wild avontuur in de buitenwereld als hij betrokken raakt bij een overval.

vanaf 17 juli
STUDIO SKOOP JUNIOR
list
Yorgos Lanthimos - Ned./Frans ondertiteld - 96 min.
Naar aanleiding van zijn recente succesvolle films ('Poor Things', 'Kinds of Kindness') brengen we de ophefmakende doorbraakfilm van de onvolprezen Yorgos Lanthimos terug in de zalen in een gerestaureerde versie. Een uitgelezen kans om deze topfilm te (her)ontdekken!

vanaf 24 juli
list
Michal Franco - Ned./Frans ondertiteld - 103 min.
Michel Franco ('Sundown') onderzoekt samen met zijn fantastische cast complexe, mature thema’s, die ze samen op schitterende wijze tot leven brengen. Het resultaat is een delicate, doch krachtige film waar - vooral door het samenspel van Jessica Chastain en Peter Sarsgaard - de vonken vanaf vliegen.

vanaf 31 juli
list
Lkhagvadulam Purev-Ochir - Ned. ondertiteld - 104 min.
Ulaanbatar, de koudste hoofdstad ter wereld. Zé is een student die als sjamaan communiceert met de geesten van zijn voorouders. Als hij na een seance verliefd wordt op leeftijdsgenote Maralaa, moet hij jongleren met traditie en moderniteit, gemeenschappelijke plichten en persoonlijke verlangens.

vanaf 31 juli
list
Hanno Olderdissen - Ned. gesproken - 91 min.
Het is zomervakantie! De 12-jarige Flo gaat samen met zijn beste vriendin Lassie logeren op de boerderij van zijn tante. Daar maken ze al snel nieuwe vrienden met tantes pleegkinderen Cleo en Henry en hun Jack Russell Pippa. Maar dan wordt er ingebroken en wordt Pippa gestolen!

vanaf 31 juli
STUDIO SKOOP JUNIOR
list
Richard Claus & Karsten Kiilerich - Ned. gesproken - 84 min.
Als het draakje Jielong, de beste vriendin van Ping, wordt ontvoerd, zet de niet zo avontuurlijke jonge pandabeer de achtervolging in, helemaal tot in Afrika. Daar wacht hem een spannend avontuur dat hem lessen leert over diversiteit en verdraagzaamheid.

vanaf 7 augustus
STUDIO SKOOP JUNIOR
list
Alejandro Rojas & Juan Sebastián Vásquez - Ned. ondertiteld - 77 min.
Met geldige visa reizen Diego, een Venezolaanse stedenbouwkundige, en Elena, een danseres uit Barcelona, van Spanje naar de VS om er een nieuw leven te beginnen. Bij aankomst worden ze aangehouden door de dienst immigratie en onderworpen aan een beklemmend verhoor met steeds intimiderendere vragen.

vanaf 14 augustus
list
Arnaud & Jean-Marie Larrieu - Ned. ondertiteld - 101 min.
Op een avond ontmoet Aymeric per toeval zijn ex-collega Florence in Saint-Claude in de Jura. Ze is 6 maanden zwanger en alleenstaand. Als Jim wordt geboren, is Aymeric erbij. Met hun drieën beleven ze enkele mooie jaren, tot op de dag dat Christophe, de natuurlijke vader van Jim, terug opduikt.

vanaf 14 augustus
list
Jianjie Lin - Ned./Frans ondertiteld - 99 min.
Nadat China de eenkindpolitiek heeft afgeschaft, wordt een middenklassegezin steeds hechter met de enigmatische nieuwe vriend van de zoon des huizes. Onuitgesproken geheimen, oningeloste verwachtingen, en onbewaakte gevoelens worden onder de microscoop gelegd.

vanaf 21 augustus
list
Jacques Audiard - Ned./Frans ondertiteld - 132 min.
De nieuwe film van Jacques Audiard is een bloederige kartelthriller. Met een transgender-thema. Én het is een musical. Met fantastische actrices die als ensemble-cast in Cannes de prijs voor Beste Actrice wonnen. Saai wordt het zeker niet!

vanaf 28 augustus
list
Margreth Olin - Ned. ondertiteld - 91 min.
Regisseur Margreth Olin brengt een adembenemende filmische ode aan de majestueuze Noorse natuur en een intieme hommage aan haar ouders. Een onbeschrijflijk mooie film die je moet zien en beleven.

vanaf 4 september
list
Johan Grimonprez - Ned. ondertiteld - 150 min.
Johan Grimonprez brengt jazz, de CIA en de Verenigde Naties samen tot een swingend geheel in zijn ‘Soundtrack to a Coup d’État’. Hij neemt u mee naar 16 februari 1961, toen 2 jazzmuzikanten, Abbey Lincoln en Max Roach, de VN Veiligheidsraad bestormden.

vanaf 11 september

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art