Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Nieuwsbrief-herabonneer2

Verwacht in studio skoop

list
Lucas Belvaux - Ned. ondertiteld - 101 min.
Drie veteranen van de oorlog in Algerije hebben 40 jaar lang gezwegen over hun ervaringen. Maar soms is er maar iets kleins nodig om het verleden te laten opborrelen.

Vanaf 1 september
list
Steven Janssens - Ned. ondertiteld - 93 min.
Twee jaar lang kregen inwoners van een afgelegen Oegandees dorp een basisinkomen op hun rekening gestort, zonder voorwaarden. 'Crazy Money' is een interessante documentaire over wat dit teweeg bracht in deze kleine gemeenschap en stemt tot nadenken.

Vanaf 1 september
list
Malou Reymann - Ned./Frans ondertiteld - 93 min.
Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert voorgoed.

Vanaf 1 september
list
Benh Zeitlin - Ned. ondertiteld - 111 min.
In de nieuwe film van Benh Zeitlin ('Beasts of the Southern Wild') worden Wendy en haar broers meegenomen naar het eiland van de mysterieuze Peter. Daar ontdekken ze een wilde, nieuwe wereld. Een plek zonder volwassenen, waar de tijd niet lijkt te bestaan.

Vanaf 1 september
list
Haifaa Al-Mansour - Ned./Frans ondertiteld - 104 min.
Maryam is dokter in een hospitaal in een klein stadje in Saoedi-Arabië. Wanneer haar het recht wordt ontzegd om een vliegtuig te nemen zonder handtekening van haar vader, besluit ze om zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Vanaf 1 september
list
Kirill Mikhanovsky - Ned. ondertiteld - 110 min.
Vrolijk pandemonium in een busje vol met mensen van allerhande allooi dat door besneeuwd Milwaukee trekt: chaoscinema op zijn best!

Vanaf 1 september
list
Phyllida Lloyd - Ned./Frans ondertiteld - 97 min.
Een jonge moeder ontsnapt met haar twee dochters uit een gewelddadige relatie en tracht een nieuw bestaan op te bouwen. Ze moet het daarbij opnemen tegen een gebroken huisvestingssysteem.

Vanaf 8 september
list
Paul Verhoeven - Ned. ondertiteld - ? min.
Een zeventiende-eeuwse Italiaanse non lijdt onder angstwekkende religieuze en erotische visioenen. Ondertussen wordt haar relatie met haar vrouwelijke begeleidster steeds vleselijker. Ontucht in een nonnenklooster: als dat geen vintage Verhoeven wordt!

Vanaf 8 september
list
Ann Sirot & Raphaël Balboni - Ned. ondertiteld - 86 min.
Een aanstaande grootmoeder krijgt de diagnose 'semantische dementie' en verwordt van moederfiguur tot een onhandelbaar kind. Het wordt een bijzondere leerschool voor haar zoon en zijn vrouw, die samen hun eerste kind verwachten.

Vanaf 8 september
list
Eric Besnard - Ned. ondertiteld - 112 min.
Het is de 18de eeuw, aan de vooravond van de Franse Revolutie. Een kok wordt ontslagen door zijn meester maar blijft niet bij de pakken zitten: hij opent het eerste restaurant. Een heerlijke kostuumfilm om duimen en vingers bij af te likken!

Vanaf 15 september
list
François Ozon - Ned. ondertiteld - 113 min.
Nadat de vader van Emmanuèle getroffen wordt door een herseninfarct, vraagt hij aan zijn dochter om hem te helpen sterven. Maar hoe kan je dat doen voor je eigen lieve vader?

Vanaf 22 september
list
Jan Verheyen & Lien Willaert - Originele versie - ? min.
William en Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra lijdt aan een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog maar een jaar te leven. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

Vanaf 27 oktober
list
Niels van Koevorden & Sabine Lubbe Bakker - Originele versie - 100 min.
De ontroerende verfilming van de bestseller van Griet Op de Beeck, over een meisje dat alles doet om iedereen rond haar gelukkig te maken, maar daarbij zichzelf wegcijfert.

Binnenkort

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 7,50 € (iedereen) / Korte film: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac