Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Aprk
Rk
Jp-affiche-2024-2-695x973

Verwacht in studio skoop

list
Luis Llosa - Engels ondertiteld - 89 min.
Met 'Anaconda' (1997) stelt Kuru een 'creature feature' voor, een horror subgenre dat z’n hoogtepunt kende met 'Jaws'. Deze keer is het geen reuzenhaai, maar - u raadt het - een gigantische wurgslang die voor spanning zorgt. Een cultparel van de bovenste plank!

KURU CULT NIGHT #9
op woensdag 06/03 om 19u45
"Snakes on a boat!"
list
Bertrand Bonello - Ned./Frans ondertiteld - 146 min.
In de nabije toekomst zijn emoties een bedreiging geworden. Gabrielle beslist om haar DNA ervan te zuiveren. Dat kan met een machine die haar onderdompelt in haar vorige levens, waar ze afstand kan nemen van eender welke sterke gevoelens. Een weelderig, onconventioneel melodramatisch meesterwerk.

vanaf 6 maart
list
Oliver Parker - Ned./Frans ondertiteld - 96 min.
Bernie Jordan 'onstnapte' in 2014 uit het rusthuis om in Normandië de herdenking van zijn gevallen kameraden bij te wonen. Een bitterzoet verhaal met humor en groot hart. Michael Caine (inmiddels 90 jaar oud) blaast niet enkel de deuren eraf, maar zal u ook van uw sokken blazen.

vanaf 6 maart
list
Sean Durkin - Ned./Frans ondertiteld - 132 min.
Dit hartverscheurende familieverhaal over (giftige) mannelijkheid, de competitieve drang om de top te bereiken en het uiteenvallen van dromen, is een van dé kanshebbers voor de Oscars. Met o.a. Jeremy Allen White (‘The Bear') en Zac Efron.

Vanaf 6 maart
list
Mike Mitchell & Stephanie Stine - Ned. gesproken - 94 min.
Na bijna 10 jaar is de onwaarschijnlijke kungfumeester Po terug! In dit hilarische, spetterende vierde Kung Fu Panda-avontuur moet hij het opnemen tegen een kwaadaardige hagedis.

vanaf 6 maart
Avant-Premières op 2 en 3 maart om 14u45
STUDIO SKOOP JUNIOR
list
Kenneth Kainz - Ned. gesproken - 76 min.
Toppers zomervakantie belooft een saaie boel te worden… tot hij op een dag een magisch potlood vindt. Daarnet tekende hij nog een prachtige neushoorn op de muur en nu is de tekening verdwenen… en staat Topper oog in oog met een briesend beest dat aan de gordijnen knabbelt. Vanaf 4 jaar.

vanaf 6 maart
MIKRO SKOOP
list
Koen Mortier - Ned./Frans ondertiteld - 105 min.
'Skunk' gaat over Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Zijn destructieve thuis wordt al snel ingeruild voor een jeugdinstelling, die haar eigen regels en misbruiken heeft.

vanaf 13 maart
Avant-Première op dinsdag 12/03 om 20u
in aanwezigheid van cast en crew
UITVERKOCHT
list
Thea Sharrock - Ned./Frans ondertiteld - 100 min.
In de jaren 1920 schrikken de conservatieve inwoners van het badplaatsje Littlehampton op wanneer er plots vuilgebekte brieven in hun brievenbussen belanden. Wie houdt zich daarmee bezig? Enkele ondernemende vrouwen zijn vastbesloten het mysterie op te klaren. Een hilarische komedie met een topcast.

vanaf 13 maart
list
Pier Paolo Pasolini - Ned. ondertiteld - 118 min.
De Italiaanse regisseur, dichter, schrijver en marxist Pier Paolo Pasolini schetst in zijn freudiaans-marxistische bewerking van de Griekse tragedie van Euripides een grimmig beeld van een wereld die zowel gevoelig als meedogenloos is. Operazangeres Maria Callas schittert in de hoofdrol als Medea.

Eénmalige vertoning op vrijdag 15/03 om 19u45
ITALIAANS CINEFORUM i.s.m. Il Caffè
list
Wim Vandekeybus - Ned. ondertiteld - 120 min.
In samenwerking met Opera Ballet Vlaanderen presenteert Studio Skoop een boeiende selectie films, geïnspireerd door de voorstellingen op de affiche van de opera. Deel 4: het langspeelfilmdebuut van de Belgische choreograaf Wim Vandekeybus.

Eénmalige vertoning op zondag 17/03 om 14u30
OPERA, BALLET & FILM
list
Ryûsuke Hamaguchi - Ned./Frans ondertiteld - 106 min.
Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorpje Mizubiki nabij Tokio. Zoals de generaties voor hen leiden ze een bescheiden leven in harmonie met de natuur. De komst van een luxueuze camping (een 'glamping') naast hun deur zal deze idylle echter volledig verstoren.

Openingsfilm JAPAN-SQUARE 2024, op 20 maart om 19u45
Belgische première! Klik hier voor tickets
list
Ali Asgari & Alireza Khatami - Ned./Frans ondertiteld - 77 min.
In ‘Terrestrial Verses’ onderzoeken de filmmakers hoe een totalitair regime de persoonlijke aspecten van het leven van zijn burgers beïnvloedt. Een interessante kijkervaring, die doet nadenken over de machtsdynamieken in ons eigen leven. Een betoog voor persoonlijke vrijheid en tegen totalitarisme.

vanaf 20 maart
Avant-Première op 19/03 om 20u00
Met inleiding door Mahdieh Fahimi
Klik hier voor tickets
list
Paola Cortellesi - Ned. ondertiteld - 108 min.
Een stijlvol en krachtig drama over een huisvrouw in het Rome van 1946, die de eerste stappen zet om zich te onttrekken aan de tirannie van haar man. Wordt deze Italiaanse familiekroniek (verrassend 7 weken box-office nr 1 in Italië) de nieuwe 'La Meglio Gioventu' voor Studio Skoop?

vanaf 20 maart
list
Arnaud des Pallières - Ned. ondertiteld - 110 min.
Wie was Fanni, de vrouw die zich vrijwillig liet opsluiten in de beruchte psychiatrische gevangenis Pitié-Salpêtrière in het Parijs van de 19de eeuw? Wie er terecht kwam, kwam er maar zelden weer buiten.

vanaf 27 maart
list
Hafsteinn Gunnar Sigurðsson - Ned./Frans ondertiteld - 97 min.
In deze onderkoelde komedie komt een groep mensen met chronische vliegangst vast te zitten in het hoge noorden. Ze hadden zich ingeschreven voor de cursus 'Fearless Flyers' om hun fobie te overwinnen, maar de culminatie daarvan pakt dramatischer uit dan ze ooit hadden kunnen bedenken.

vanaf 27 maart
list
Jules Stallaerts & Seppe Vanden Broeck - Ned. gesproken - 25 min.
De hulpverleners van het Kilembe Mines Hospital vechten met heel hun hart voor het welzijn van hun patiënten. Deze reportage toont de urgentie van het ziekenhuis, de kracht van mensen en de inventiviteit van een kleine gemeenschap. Een verhaal van veerkracht, hoop en vriendschap.

Unieke vertoning op woensdag 27 maart om 20u00
Klik hier voor tickets
list
Alain Gagnol & Jean-Loup Felicioli - Ned. gesproken - 72 min.
Een spannend detectiveverhaal over twee beste vrienden, een boze bewaker en een grappig egeltje. Vanaf 6 jaar.

vanaf 27 maart
STUDIO SKOOP JUNIOR
list
Alice Rohrwacher - Ned./Frans ondertiteld - 130 min.
Alice Rohrwacher kiest voor het Toscane van de jaren ‘80 om deze dromerige parabel tot leven te brengen. In haar typische fantasierijke en komische stijl barst deze film bijna uit zijn voegen van de levensvreugde, vol bitsige, zingende, stelende en onconventionele personages.

vanaf 3 april
list
Rodrigo Moreno - Ned./Frans ondertiteld - 189 min.
De collega's Morán en Román bedenken een ingenieus plan om hun pensioen te financieren door een bank te beroven. Het plan slaagt, maar heeft ook een keerzijde. Een 'heist movie' die de grenzen van het genre overschrijdt en de geduldige kijker beloont met een humoristische fabel over vrijheid.

vanaf 3 april
list
Ethan Coen - Ned./Frans ondertiteld - 84 min.
Jamie en haar vriendin Marian zijn op zoek naar een nieuw begin, en vertrekken impulsief op een road trip naar Tallahassee. Alles loopt echter al snel mis, wanneer hun pad kruist met dat van een groep onhandige criminelen. Een hilarische 'comedy caper' van Ethan Coen (de helft van de Coen Brothers).

vanaf 3 april
list
Ben Sombogaart & Pieter van Rijn - Ned. ondertiteld - 91 min.
Een jongetje met warrig haar en een pet rijdt met zijn rode kraanwagen de stad in, op zoek naar een huisje. Hij gaat in het torenkamertje van de Petteflet wonen en maakt kennis met Aagje, mevrouw Helderder, meneer Pen, Zaza de kakkerlak en de Stampertjes. Een klassieker voor iedereen vanaf 4 jaar.

vanaf 17 april
MIKRO SKOOP
list
Francesca Archibugi - Ned./Frans ondertiteld - 126 min.
Deze film toont het vreemde, wonderlijke leven van Marco, van zijn jeugd tot zijn ouderdom. Hij blijft niet gespaard van tragedie, maar toch slaagt Marco er in niet verstrikt te raken in de chaos. Zoals een kolibrie gebruikt hij al zijn energie om ter plaatse te blijven.

Eénmalige vertoning op vrijdag 19/04 om 19u45
ITALIAANS CINEFORUM i.s.m. Il Caffè
list
Diverse Regisseurs - Engels ondertiteld - 101 min.
Een selectie van 9 Sardische kortfilms. Ze zijn allemaal gedraaid in Sardinië maar de thema's zijn uiteenlopend en universeel. Aansluitend op de editie 2024 van het Italiaans Cineforum i.s.m. de socio-culturele organisaties Il Caffè en Dante Alighieri Gent.

Eénmalige vertoning op vrijdag 24/05 om 19u45
ITALIAANS CINEFORUM i.s.m. Il Caffè

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art