Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Rechterkolom-2
Rechterkolom-5
Een titel toevoegen (2)
Rechterkolom

Verwacht in studio skoop

list
diverse regisseurs - Engels ondertiteld - 97 min.
Het Ghent International Short Film Festival is een nieuw festival dat van 21 maart tot 26 maart 2023 plaatsvindt op verschillende locaties. Deze sessie bestaat uit 7 korte films, gevolgd door een gratis drankje in het gezellige Skoop Café. Tickets kosten slechts 6 euro!

Unieke vertoning i.h.k.v. het Ghent Short Film Festival
op zondag 26/03 om 20u00
Klik hier voor tickets
list
Vasilis Katsoupis - Ned. ondertiteld - 105 min.
Een intimistische psychologische thriller van Gentse makelij waarin maestro Willem Dafoe alle registers opentrekt. Meer informatie heeft u in principe niet nodig om nu al uw ticket te bestellen.

vanaf 29 maart
list
Kajsa Næss - Vlaamse versie - 91 min.
Deze animatiefilm neemt je mee op avontuur naar de Noordpool, samen met ontdekkingsreiziger Roald Amundsen en zijn schattige viervoeter Titina, door wier ogen je dit waanzinnig spannende epos beleeft. Een prachtige familiefilm!

Avant-Première (Vlaamse versie) op zondag 26/03 om 14u30
Klik hier voor tickets
Vanaf 29 maart dagelijks op ons programma
list
Toby Genkel & Florian Westermann - Vlaamse versie - 93 min.
Maurice de straatkater heeft een geweldig zwendeltje bedacht. Iedereen kent toch die verhalen over ratten en fluitspelende rattenvangers? En laat Maurice nu net een joch met een fluit hebben en zijn eigen bende ratten. Geleerde ratten nog wel! Naar het boek van Terry Pratchett.

vanaf 29 maart
list
Laura Wandel - Ned. ondertiteld - 73 min.
Wanneer Nora naar het eerste leerjaar gaat, ziet ze dat haar grote broer Abel op de speelplaats wordt lastiggevallen. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt. Een meeslepende duik in het niet zo onschuldige leven op school.

Openingsfilm Filmfestival Tegenstroom
Woensdag 29 maart om 19u45
Klik hier voor tickets
list
Stuart Gordon - Engels ondertiteld - 95 min.
Tijdens de derde Kuru Cult Night neemt Dennis 'Easy Rider' Hopper het op tegen space captain Macanudo en een leger bloeddorstige cyborgs. De jaren '90 waren nooit beter dan tijdens deze 95 minuten cult-entertainment.

KURU CULT NIGHT #3
Woensdag 29 maart om 22u15
Klik hier voor tickets
list
Ruijun Li - Ned./Frans ondertiteld - 131 min.
Tegen alle verwachtingen in vinden twee verstoten mensen vrede, liefde en geluk bij elkaar en in een hard maar eenvoudig leven op het ritme van de natuur. Een ingetogen, teder liefdesverhaal dat wordt gedragen door twee prachtacteurs.

vanaf 5 april
list
Ben Affleck - Ned./Frans ondertiteld - 112 min.
Het spannende verhaal van de oprichting van het iconische merk 'Air Jordan', en alle voeten dat dat in de aarde had.

vanaf 5 april
list
Kirill Serebrennikov - Ned./Frans ondertiteld - 143 min.
Een meedogenloos portret van het tumultueze huwelijk van de beroemde componist Pjotr Tsjaikovski en zijn obsessieve, mooie jonge vrouw Antonina, die door hem tot waanzin wordt gedreven. Een stijlvol historisch drama dat er niet voor terugschrikt muziek als wapen te gebruiken.

vanaf 5 april
list
Guillaume Maidatchevsky - Vlaamse versie - 83 min.
De tienjarige Clémence en haar katje Poes beleven een wonderlijk avontuur in de wilde natuur, dat hen voor altijd verandert. Een mooie familiefilm voor alle leeftijden van de maker van 'Aïlo, het dappere rendier'.

vanaf 5 april
list
Sahim Omar Kalifa - Ned./Frans ondertiteld - 88 min.
In het door oorlog verscheurde Irak van 2009 heeft een jongen een onblusbare passie voor voetbal. ‘Baghdad Messi’ is de nieuwste film van gelauwerd Belgisch-Koerdisch regisseur Sahim Omar Kalifa (’Zagros’), gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen.

vanaf 12 april
list
Michael Morris - Ned./Frans ondertiteld - 119 min.
Leslie won ooit een klein fortuin in de plaatselijke loterij, maar verkwistte het geld aan drank en drugs. Verstoten door iedereen die ooit van haar heeft gehouden, is het een eenzame motelreceptionist die haar nog een laatste kans geeft om haar leven om te gooien.

vanaf 12 april
list
Shipei Wen - Ned./Frans ondertiteld - 95 min.
In deze Chinese misdaadthriller puzzelt de dader van een vluchtmisdrijf de gevolgen van zijn afspraak met het noodlot bijeen. Een beloftevol debuut met bedwelmende cinematografie over schuld en boete, een zwaar geweten en ruis op het geheugen.

vanaf 19 april
list
Mark Burton & Richard Starzak - Ned. ondertiteld - 85 min.
Aardman zorgt steeds voor stop-motion animatie van de bovenste plank. Als de boer met geheugenverlies verloren loopt in de stad, moeten Shaun en Bitzer hem gaan redden. En de rest van de kudde wil natuurlijk ook helpen. Een inventief, episch en hilarisch avontuur voor het grote doek!

vanaf 19 april
list
Danny Cohen - Engels ondertiteld - 86 min.
Deze prachtige muziekdocumentaire verschaft ons toegang tot het intieme leven van Courtney Barnett, een anti-influencer die een krachtige stem is voor onze tijd.

Eénmalige vertoning op woensdag 26/04 om 19u45
i.h.k.v. ons programma MUSIC DOCS i.s.m. Democrazy
Klik hier voor tickets
list
Charles Chaplin - Ned. ondertiteld - 124 min.
Een sluwe maar cynische man onderhoudt zijn familie door met rijke vrouwen te trouwen en ze daarna te vermoorden voor hun fortuin. Het werk heeft echter zo zijn beroepsrisico’s. Een briljante, diepzwarte komedie over geld, huwelijk en moord.
list
Mario Martone - Ned./Frans ondertiteld - 117 min.
Na 40 jaar keert Felice Lasco terug naar zijn geboortestad Napels om er voor zijn zieke moeder te zorgen. Hij herontdekt de gecompliceerde stad en komt oog in oog te staan met een verleden dat aan hem vreet.

Eénmalige vertoning i.s.m. Il Caffè op 28/04 om 19u45
i.h.k.v. het ITALIAANS CINEFORUM
Klik hier voor tickets
list
Claire Denis - Ned./Frans ondertiteld - 135 min.
Een jonge Amerikaanse journaliste is vanwege Covid-19 gestrand op Nicaragua. Ze valt voor een bijzonder charmante Engelsman, die haar tevens haar beste kans lijkt om eindelijk het land te kunnen ontvluchten. Al snel blijkt echter dat hij in groter gevaar verkeert dan zijzelf.

vanaf 3 mei
list
Mary Nighy - Ned./Frans ondertiteld - 89 min.
Alice zit gevangen in een gewelddadige relatie. Tijdens een weekje weg organiseren haar twee beste vriendinnen een interventie om haar te helpen. Maar de wraak van haar partner is even onvermijdelijk als verwoestend en stelt de kracht, moed en diepe vriendschappen van Alice op de proef.

vanaf 3 mei
list
Pierre Földes - Ned./Frans ondertiteld - 100 min.
Gebaseerd op kortverhalen van Murakami, weet deze heerlijk surrealistische animatiefilm van componist-filmmaker Pierre Földes het existentialisme en de humor van de schrijver perfect te vatten.

vanaf 10 mei
list
diverse regisseurs - Ned. gesproken - 60 min.
Het Nederlands-Vlaams Kortfilmfestival Tegenstroom vindt plaats van 29/03 t.e.m. 02/04 in Sas van Gent, Zelzate en Gent. De winnende inzendingen worden op zondag 21 mei vertoond in Studio Skoop.

Deel 1 om 14u00
Deel 2 om 16u30
Klik op het vertoningsuur voor tickets
list
Charles Chaplin - Ned. ondertiteld - 137 min.
Een voormalige beroemde variété-ster voorkomt dat een jonge ballerina zelfmoord pleegt. Hij helpt haar te herstellen en haar zelfvertrouwen terug te vinden, zodat ze weer kan terugkeren naar het podium.
list
Larry Locke - Engels ondertiteld - 84 min.
Een documentaire die het leven en de muziek van een unieke artiest portretteert, die zowel bij leven als postuum veel te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de traditionele Amerikaanse muziek van de jaren '70, '80 en '90.

Eénmalige vertoning op donderdag 25/05 om 20u00
i.h.k.v. ons programma MUSIC DOCS i.s.m. Democrazy
Klik hier voor tickets

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art