Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Cafe rk-2
Rechterkolom2
Rechterkolom2
Rk-2

Verwacht in studio skoop

list
Robbe De Hert & Luc Pien - Frans ondertiteld - 108 min.
In deze gerestaureerde documentaire uit 1990 worden de pioniers van de Vlaamse cinema tot leven gewekt. Roland Verhavert, André Delvaux, Harry Kümel: wie kent ze nog? En hun films?

Unieke vertoning ter ere van Robbe De Hert met inleiding door producer/regisseur Luc Pien en co-scenarist Rik Stallaerts
op maandag 2 oktober 2023 om 19u45
Klik hier voor tickets
list
Luc Besson - Ned./Frans ondertiteld - 113 min.
In de fantastische nieuwe film van Luc Besson ('Léon', 'The Fifth Element', 'Angel-A') vindt een jonge man die getekend is door het leven zijn redding in zijn liefde voor honden.

vanaf 4 oktober
list
Joost Laperre & Jillis Schriel - Ned. ondertiteld - 73 min.
De tragische held Walter Arfeuille was ooit 's werelds sterkste 'tandacrobaat'. Hij trok trams, treinen en vliegtuigen voort (of hield ze tegen) met zijn tanden. Hij wil zich blijven bewijzen, maar heeft niet meer dezelfde fysiek van voorheen. Een intiem portret van een sterk karakter.

vanaf 4 oktober
list
John Carpenter - Engels ondertiteld - 95 min.
In deze krankzinnige hommage aan de vader van de kosmische horror, H.P. Lovecraft, speelt Sam Neill de verzekeringsinspecteur John Trent, ingehuurd om de vermiste schrijver Sutter Cane en het manuscript van zijn laatste boek op te sporen. Het verhaal zou lezers letterlijk gek maken!

KURU CULT NIGHT #5: "Reality isn’t what it used to be"
Op woensdag 4 oktober om 22u15
list
Catherine Breillat - Ned. ondertiteld - 104 min.
Anne is een briljante advocate die samenwoont met haar man Pierre en hun twee dochters. Wanneer Theo, de 17-jarige zoon van Pierre uit een vorig huwelijk, bij hen komt inwonen, krijgt Anne geleidelijk aan een hartstochtelijke relatie met hem.

vanaf 11 oktober
list
Martin Scorsese - Ned./Frans ondertiteld - 206 min.
ENORM - zowel qua speelduur, thema, als verwezenlijking. 'Killers of the Flower Moon' is een ontnuchterende kijk op de relatie van de Verenigde Staten met hun inheemse volkeren. Alweer een artistiek hoogtepunt voor Martin Scorsese en co.

vanaf 18 oktober
list
Olivier Nakache & Éric Toledano - Ned. ondertiteld - 120 min.
Twee vrienden maken kennis met een groep jonge milieuactivisten. Aanvankelijk is het hun meer te doen om de welkomstdrankjes dan de ecologische strijd, maar geleidelijk krijgen ze meer en meer hart voor de zaak. Een grappige film van de makers van 'Intouchables' en 'Hors Normes'.

vanaf 18 oktober
list
Jimmy Chin & Elizabeth Chai Vasarhelyi - Ned./Frans ondertiteld - 121 min.
Ex-topatlete Diana Nyad (Annette Bening) is 60 als ze besluit haar levenslange droom te verwezenlijken om van Cuba naar Florida zwemmen, 110 mijl door de open zee. Haar vriendin (Jodie Foster) coacht haar. Een inspirerend en spannend verhaal over vriendschap, ambitie en doorzettingsvermogen.

vanaf 18 oktober
list
Lisa Cortés - Ned. ondertiteld - 98 min.
'Little Richard: I Am Everything' van regisseur Lisa Cortés exposeert het witwassen van de canon van de Amerikaanse popmuziek. De documentaire verheldert de zwarte, queer herkomst van rock ‘n roll, en stelt de eigenlijke schepper van het genre vast: Richard Wayne Penniman, ofwel Little Richard.

vanaf 18 oktober
Music Docs
list
Hélène Giraud & Thomas Szabo - Zonder dialogen - 92 min.
Een hernieuwde kennismaking met een heleboel kleine maar onverschrokken wezens, die je rondleiden in het hilarische rijk der insecten. Animatiefilm zonder dialogen, ook voor de allerkleinsten.

vanaf 18 oktober
MIKRO SKOOP
list
Veerle Baetens - Ned./Frans ondertiteld - 111 min.
'Het Smelt' vertelt het verhaal van Eva die, vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp met een blok ijs in de koffer van haar auto om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten. Naar het boek van Lize Spit.

vanaf 25 oktober
list
David Fincher - Ned./Frans ondertiteld - 118 min.
Een nieuwe film van David Fincher (‘Se7en’, ‘Fight Club’, ‘Zodiac’, ‘Gone Girl’, ‘Mank’, ‘The Social Network’ ...) is altijd iets om enthousiast over te zijn. Waar kunt u zich aan verwachten? Een ei zo na perfecte thriller met Michael Fassbinder als een gewetenloze killer on a mission.

vanaf 25 oktober
list
Diverse Regisseurs - Zonder dialogen - 35 min.
Een splinternieuwe kortfilmcompilatie speciaal voor de allerjongste filmliefhebbers (vanaf 2 jaar). Deze 8 schitterende kortfilms weten oud en jong te charmeren terwijl ze één ding gemeen hebben: ze zitten boordevol dierenplezier.

vanaf 25 oktober
MIKRO SKOOP
list
Aki Kaurismäki - Ned./Frans ondertiteld - 81 min.
Bejubeld als de best gerecenseerde film op het filmfestival van Cannes (2023) en verkozen tot Beste Europese film van het jaar (2023): in ‘Fallen Leaves’ schetst de Finse meester van de melancholie een komische romance tussen twee verloren zielen.

vanaf 1 november
list
Axel Danielson & Maximilien Van Aertryck - Ned./Frans ondertiteld - 88 min.
Deze documentaire duikt in de immense historische oceaan van het bewegend beeld. Van de uitvinding van de camera obscura, over de eerste film, tot de uitvinding van de webcam en de eerste virale video. Een spitsvondige en uitdagende queeste naar de oorsprong van de hedendaagse beeldcultuur.

vanaf 8 november
list
Anh Hung Tran - Ned. ondertiteld - 145 min.
De succesvolle Frans-Vietnamese regisseur Anh Hung Tran (‘The Scent of Green Papaya’, ‘Cyclo’ ...) stelde eerder dit jaar onder veel belangstelling zijn 7de worp voor in Cannes: een heerlijke romantische film waarin de liefde door de maag gaat. Niet met honger komen kijken!

vanaf 8 november
list
Toby Amies - Ned. ondertiteld - 86 min.
King Crimson is een band waar mensen letterlijk dolgraag bij willen horen. In the Court of the Crimson King is een zwartkomische film voor iedereen die zich afvraagt of het de moeite waard is om alles op te offeren voor een enkel moment van transcendentie.

vanaf 8 november
Music Docs
list
Peter Jackson - Ned. ondertiteld - 110 min.
Sinds een tragisch auto-ongeluk kan Frank Bannister geesten zien. Hij heeft samen met 3 van deze schimmen een handeltje op gezet om geld te slaan uit zijn gave. Zeer geestig allemaal, tot een bovennatuurlijke seriemoordenaar zijn ronde begint te doen en de spokenjager hoofdverdachte nr. één wordt...

KURU CULT NIGHT #6: “Ghostbusters in Twin Peaks”
Op woensdag 8 november om 22u15
list
Baloji - Ned. ondertiteld - 90 min.
Onze stadsgenoot Baloji is als artiest niet aan zijn proefstuk toe. Als muzikant heeft hij een succesvolle carrière opgebouwd na zijn beginjaren als MC Balo bij Starflam. Met zijn langspeelfilmdebuut scheert hij ook al meteen hoge toppen: dit is de Belgische inzending voor de Oscars!

vanaf 15 november
list
Nuri Bilge Ceylan - Ned./Frans ondertiteld - 197 min.
De Turkse Cineast Nuri Bilge Ceylan (‘Once Upon a Time in Anatolia’, ‘Winter Sleep’, ‘The Wild Pear Tree’) brengt ons opnieuw een oogverblindend cinematografisch pronkstuk, deze keer verpakt als een drama dat zich afspeelt in een school in ruraal Turkije.

vanaf 15 november
list
Thaddeus O'Sullivan - Ned./Frans ondertiteld - 90 min.
Een sympathiek en warm verhaal met ruimte voor zachtheid en humor, vertolkt door de beste actrices van hun generatie. Wat kunt u nog meer wensen? Waarlijk een mirakel.

vanaf 15 november
list
Michael Antoine, Nicolas Bier & Jean-Simon Gérard - Ned. ondertiteld - 61 min.
Wat als we nu eens beter gingen produceren, in de plaats van altijd meer? Steeds meer boeren evolueren naar een alternatief model: duurzame familiale landbouw. Een veerkrachtig model gebaseerd op agro-ecologie en op harmonieuzer en duurzamer samenleven met onze omgeving.

Film- en debatavond i.h.k.v. Food.Film.Fest
Op donderdag 16 november om 19u30
Klik hier voor tickets
list
Ridley Scott - Ned./Frans ondertiteld - 158 min.
Een visueel meesterwerk op immense schaal waarvan je waarlijk kan zeggen dat het de culminatie is van Scotts integrale en indrukwekkende repertoire. Joaquin Phoenix is zoals steeds magnetisch en gedurfd in zijn vertolking, die u gegarandeerd 158 minuten aan het scherm gekluisterd zal houden.

vanaf 22 november
list
Chris Buck & Fawn Veerasunthorn - Vlaamse versie - ? min.
De nieuwste Disney voert je mee naar het magische koninkrijk Rosas, waar Asha, een scherpzinnige idealiste, een wens doet die zo krachtig is dat hij wordt beantwoord door een kosmische kracht: een balletje grenzeloze energie, Star genaamd.

vanaf 22 november
STUDIO SKOOP JUNIOR
list
Chris Buck & Fawn Veerasunthorn - Ned./Frans ondertiteld - ? min.
De nieuwste Disney voert je mee naar het magische koninkrijk Rosas, waar Asha, een scherpzinnige idealiste, een wens doet die zo krachtig is dat hij wordt beantwoord door een kosmische kracht: een balletje grenzeloze energie, Star genaamd.

vanaf 22 november
list
Molly Manning Walker - Ned./Frans ondertiteld - 98 min.
Een film voor elke 16-jarige die op zoek is naar een eigen identiteit tussen de luide en irritante leeftijdsgenoten die uit 70% water en 30% imago bestaan. Een film voor iedereen die zich deze levensfase nog herinnert. Een fantastisch debuut!

vanaf 29 november
list
Wim Wenders - Ned./Frans ondertiteld - 123 min.
Met ‘Perfect Days’ brengt de inmiddels 77-jarige Wim Wenders (‘Paris, Texas’, ‘Der Himmel über Berlin’) een hartverwarmende en in al zijn bescheidenheid indrukwekkende ode aan de kleine alledaagse gebeurtenissen, ontmoetingen en indrukken die het leven de moeite waard maken.

vanaf 29 november
list
Karla Nor Holmbäck - Ned. gesproken - 77 min.
Iedereen is wel eens eenzaam of bang, toch? Maar deze fleurige animatiefilm toont hoe goede vrienden elkaar uitdagen en het beste in elkaar naar boven brengen. ‘Rosa, de kleine bloemenfee’ is fantasierijk en herkenbaar voor jonge én volwassen kijkers.

vanaf 29 november
MIKRO SKOOP
list
Alice Rohrwacher - Ned. ondertiteld - 130 min.
Alice Rohrwacher kiest voor het Toscane van de jaren ‘80 om deze dromerige parabel tot leven te brengen. In haar typische fantasierijke en komische stijl barst deze film bijna uit zijn voegen van de levensvreugde, vol bitsige, zingende, stelende en onconventionele personages.

vanaf 6 december
list
Benjamin Renner & Guylo Homsy - Ned. ondertiteld - ? min.
De familie Eend zit vast in haar gewoontes. Papa Mack is perfect tevreden om de rest van zijn leven in en rond dezelfde vijver te wonen. Mama Pam wil eerder wat leven in de brouwerij. Ze wil haar kinderen de wereld tonen. Een grappig avontuur van de makers van de Minion-films.

vanaf 6 december
STUDIO SKOOP JUNIOR
list
Tobe Hooper - Ned. ondertiteld - 101 min.
Na ‘Eaten Alive’ en ‘The Texas Chainsaw Massacre 2’ duikt Kuru met ‘Lifeforce’ voor de derde keer op twee jaar tijd diep in het uitzinnige en onterecht verguisde oeuvre van de Amerikaanse cineast Tobe Hooper. In 'Lifeforce' draait een ruimtemissie uit op een nachtmerrie.

KURU CULT NIGHT #7: “Space vampires in London”
Op woensdag 6 december om 22u15
list
Fritz Lang - Originele versie - 94 min.
In samenwerking met Opera Ballet Vlaanderen presenteert Studio Skoop een boeiende selectie films, geïnspireerd door de voorstellingen op de affiche van de opera. Deel 2: een merkwaardige combinatie van komedie, soap opera, gangsterfilm, musical en sociale kritiek uit 1938.

Op zondag 10 december om 14u30
OPERA, BALLET & FILM
list
Celine Song - Ned./Frans ondertiteld - 105 min.
Dit ontroerend en sterk debuut van toneelschrijfster Celine Song onderzoekt de dunne scheidingslijn tussen het leven dat we leiden en hoe dat leven had kunnen zijn. ‘Past Lives’ was de grote verrassing van de van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

vanaf 13 december
list
Petr Václav - Ned./Frans ondertiteld - 130 min.
Petr Václavs ‘Il Boemo’ is een weelderige biopic over de 18de-eeuwse opera-componist Josef Mysliveček en de beproevingen en triomfen van deze Tsjechische musicus, die als buitenstaander wist door te breken in het genadeloze, kosmopolitische Italië.

vanaf 13 december
list
Paul King - Ned./Frans ondertiteld - ? min.
De jonge Willy droomt ervan om snoepmaker te worden. Hij trekt op avontuur. Op zijn reis ontmoet hij een gevangengenomen Oempa Loempa. Paul King, de schrijver/regisseur van de ‘Paddington’ films, leidt deze magische mix van muziek, chaos en emotie met enorm veel overtuiging en humor in goede banen.

vanaf 13 december
list
Andrea Eckerbom - Ned. gesproken - 80 min.
Op de kerstmarkt ziet Mariann de knuffel van haar dromen: een lieve teddybeer die ze echt heeft zien bewegen! De beer zelf had echter op een rijkere eigenaar gehoopt en is niet tevreden. Gelukkig komt hij uiteindelijk te weten wat echt telt in het leven. Een schattige kerstfilm voor de hele familie.

vanaf 13 december
STUDIO SKOOP JUNIOR
list
Jérémie Degruson - Ned. gesproken - 85 min.
Don is een marionet die ervan droomt om een echte held te zijn en gaat daarom weg bij het theatergezelschap waar hij deel van uitmaakt. In een park ontmoet hij DJ Doggie Dog, een gedumpt knuffeldier op zoek naar vriendschap. Ondanks hun verschillen, zijn ze al snel twee handen op één buik.

vanaf 20 december
STUDIO SKOOP JUNIOR

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art