Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Rechterkolom mm cst
Tadao ando rk3
Ridersofjustice ecn
Affiche

Verwacht in studio skoop

list
Shinegori Mizuno - Engels ondertiteld - 73 min.
Een documentaire over toparchitect Tadao Ando, een voormalig bokser en een man vol humor en scherpe meningen - in contrast met zijn minimalistische en bijna sacrale constructies.

Unieke vertoning i.s.m. Japan-Square
op woensdag 1 december om 20u
Klik hier voor tickets.
list
Pedro Almodóvar - Ned./Frans ondertiteld - 120 min.
Grootmeester Pedro Almodóvar keert terug naar zijn meest geliefde thema's: moeders en vrouwen. Penélope Cruz en Milena Smit schitteren als twee vrouwen die ongewenst zwanger zijn, in hetzelfde ziekenhuis bevallen en zo een warme vriendschap sluiten.

Vanaf 1 december
list
Paolo Sorrentino - Ned./Frans ondertiteld - 130 min.
Sorrentino's meest persoonlijke film tot nu toe is een verhaal van noodlot en familie, sport en cinema, liefde en verlies. Met op de achtergrond het tumultueuze Napels van de jaren '80.

Vanaf 1 december
list
Lucio Messercola - Ned. gesproken - 81 min.
De feestelijke aankomst van Sinterklaas wordt overschaduwd door een gigantisch probleem: er is een groot tekort aan Pieten en alles loopt in het honderd. Sinterklaas zit met zijn handen in het haar: hoe komt hij snel aan nieuwe, goede Pieten?

Vanaf 1 december
list
Anders Thomas Jensen - Ned./Frans ondertiteld - 116 min.
De nieuwe film van Anders Thomas Jensen ('Flickering Lights', 'The Green Butchers', 'Adam's Apples') is het verhaal van een wraakmissie met onverwachte gevolgen. Een unieke "sneak peak" i.h.k.v. de EUROPEAN CINEMA NIGHT - volledig gratis!

Gratis avant-première op dinsdag 07/12 om 20u
i.s.m. Creative Europe MEDIA
Klik hier voor tickets

Vanaf 22 december in onze zalen
list
Mohammad Rasoulof - Ned./Frans ondertiteld - 151 min.
Deze winnaar van de Gouden Beer (Berlijn 2020) onderzoekt moraliteit, de doodstraf, en hoe vrij iemand kan zijn onder het juk van een despotisch regime. Het gekwelde Iran blijft fantastische films voortbrengen. Niet te missen.

Vanaf 8 december
list
Elie Grappe - Ned. ondertiteld - 85 min.
Een jonge Oekraïense gymnaste komt in ballingschap vast te zitten in Zwitserland als in haar thuisland de Euromaïdan-opstand uitbreekt.

Vanaf 8 december
list
Thierry Bonnaffé - Ned. gesproken - 120 min.
Dit historisch filmproject biedt wat elke Gentenaar en minnaar van Gent wel eens wil zien en geeft een diepgaand, visueel, historisch beeld van de ontwikkeling van onze wijze stad.

Première op zaterdag 11/12 om 14u30
Klik hier voor tickets.
list
Radu Jude - Ned./Frans ondertiteld - 106 min.
De winnaar van de Gouden Beer (Berlijn 2021) is een onconventionele, licht ontvlambare mix van grove humor en bijtende commentaar op de hypocrisie van onze maatschappij.

Vanaf 15 december
list
Pablo Larraín - Ned./Frans ondertiteld - 111 min.
Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld. Maar ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten op het landgoed van de koningin in Sandringham gewoon door.

Vanaf 15 december
list
Gert-Jan Booy - Ned. gesproken - 95 min.
In de derde Nachtwacht-langspeelfilm komen de helden Vlad, Keelin en Wilko terecht in het rijk der weerwolven, alwaar ze het moeten opnemen tegen een onverslaanbaar monster. Onverslaanbaar? Toch niet voor de Nachtwacht zeker?!

Vanaf 15 december
list
Lana Wachowski - Ned./Frans ondertiteld - 148 min.
Keanu Reeves, de sympathiekste man uit Hollywood, herneemt één van zijn meest iconische rollen in de vierde film in de franchise die het sci-fi genre voorgoed heeft veranderd. U zat er misschien niet op te wachten, maar het belooft DE MAX te worden!

Vanaf 22 december
list
Anders Thomas Jensen - Ned./Frans ondertiteld - 116 min.
De nieuwe film van Anders Thomas Jensen ('Flickering Lights', 'The Green Butchers', 'Adam's Apples') is het verhaal van een wraakmissie met onverwachte gevolgen. Zeer gewelddadig, en zeer grappig.

Vanaf 22 december
list
Nir Bergman - Ned./Frans ondertiteld - 94 min.
Een ontroerend portret van een vader en zijn autistische zoon. Heeft de zoon zijn vader nodig, of is het omgekeerd? In elk geval kunnen ze elkaar niet loslaten.

Vanaf 22 december
list
Paul Schrader - Ned. ondertiteld - 109 min.
Paul Schrader tekent opnieuw het portret van een loner met een bezwaard geweten in het uiterst afgemeten The Card Counter, een treffende illustratie van wat in het Engels een 'slow burner' heet. Eén van de films van het jaar!

Vanaf 29 december
list
Paul Thomas Anderson - Ned./Frans ondertiteld - 133 min.
Het verhaal van Alana Kane en Gary Valentine die opgroeien, ronddolen en hun eerste liefdesperikelen beleven in de San Fernando Valley in 1973. De pers is unaniem: sterren alom! ★★★★★

Vanaf 5 januari
list
Valdimar Jóhannsson - Ned./Frans ondertiteld - 106 min.
In 'Lamb' schenkt een schaap ouderlijk geluk aan een uitgeblust IJslands koppel. Dankzij debuterend cineast Valdimar Jóhannsson is dat griezeliger dan verwacht.

Vanaf 5 januari
list
Apichatpong Weerasethakul - Ned./Frans ondertiteld - 136 min.
De eerste Engelstalige film van Gouden Palm-winnaar Apichatpong Weerasethakul is een fluisterend beeldgedicht, verpakt in lange shots, dat je als een langzaam opdoemende mist omvaamt. Met een sublieme Tilda Swinton in de hoofdrol.

Vanaf 12 januari
list
John Madden - Ned./Frans ondertiteld - 128 min.
Het is 1943. Twee officieren van de Britse inlichtingendienst gebruiken een lijk en valse papieren om de Duitse troepen te slim af te zijn.

Vanaf 19 januari
list
Mike Mills - Ned./Frans ondertiteld - 108 min.
Mike Mills (‘20th Century Women’, ‘Beginners’) brengt met deze derde film over familierelaties een ode aan de generatie van de toekomst, en diegenen die hen opvoeden.

Vanaf 26 januari
list
Hans Herbots - Ned./Frans ondertiteld - 120 min.
Kiki is een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Wanneer ze een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, wordt ze meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen…

Vanaf 26 januari

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 8,00 € (iedereen) / Korte film: 7,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac