Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Avant-premiEre

Schoolvoorstellingen

VERTONINGEN OP AANVRAAG

Studio Skoop staat al jaren bekend als ambassadeur van de ‘betere cinema’. We zoeken naar films die inhoudelijk of filmtechnisch iets méér te bieden hebben. Wij houden hierbij geen rekening met de commerciële trends en trekken resoluut de kaart van auteurscinema. Zowel Europese en Amerikaanse onafhankelijke films als de betere wereldcinema krijgen bij ons een plaats, zodat ze niet verloren hoeven te gaan in de schaduw van de Amerikaanse megaproducties.

Dat de schoolgaande jeugd behoorlijk door film wordt beïnvloed is al lang geen geheim meer. Dat het medium film de jeugd kan aanzetten tot reflectie rondom bepaalde thema’s, gaf aanleiding tot een systematische vraag naar schoolvoorstellingen. Studio Skoop stelt hiervoor graag haar zalen ter beschikking. Wij kunnen voor eender welke film een schoolvoorstelling organiseren, voorzien deze film op de Belgische markt beschikbaar is. Veelal hebben we pedagogische dossiers voorhanden, die in de klas handig van pas kunnen komen. Verplaatsen kan op eigen kracht of gratis met De Lijn via het initiatief dynamoOPWEG.

Een vertoning op aanvraag kan volgens verschillende scenario’s:

  1. U kiest een film uit ons huidig programma, ‘De Filmstones’, ‘De Week van de Franse Film’, ‘De Duitse Filmweek’ of ‘JEF IN DE KLAS’.
  2. U heeft een geschikte film in gedachten. Wij gaan voor u na of de film beschikbaar is op de Belgische markt, we zorgen voor een kopij en de vertoning.
  3. U wilt graag een filmvoorstelling organiseren en bent op zoek naar een film die aansluit bij uw lesthema of de actualiteit. Wij zoeken samen met u naar een geschikte film, zorgen voor een kopij en de vertoning.

TARIEVEN

Kleuter- en lager onderwijs: 5 euro per leerling.
Middelbaar- en hoger onderwijs: 5,50 euro per leerling.
Begeleidende leerkrachten hoeven niet te betalen.

Alle vertoningen vinden plaats in:
STUDIO SKOOP
St-Annaplein 63
9000 Gent

INLICHTINGEN EN RESERVATIES

tel: 09 225 08 45 (tijdens kantooruren)
info@studioskoop.be

Een reservatie wordt pas definitief na bevestiging per e-mail!
Voor schoolvertoningen vragen wij in uw bevestigingsmail steeds naar:

  • Het facturatieadres en telefoonnummer van de school
  • De naam en contactgegevens (gsm) van de verantwoordelijke begeleider
  • Aantal leerlingen en begeleiders
  • De titel van de film
  • De gewenste datum en het gewenste vertoningsuur
  • Een vermelding dat u akkoord bent met de prijs (5 € of 5,50 € per leerling)
europa art vac