Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

Broker

Hirokazu Kore-eda - Zuid-Korea - 2022 - 129 min.
met Song Kang-ho, Gang Dong-wo, Bae Doona, Lee Ji-eun, ...
Filmfestival Cannes 2022: Beste Acteur (Song Kang-ho)

Ondertussen is Hirokazu Kore-eda zowel in eigen (ei)land als op het vasteland uitgegroeid tot één van de bekendste regisseurs ter wereld. Als dé moderne grootmeester van het familiedrama is Cannes zowat zijn tweede thuis geworden met jaarlijkse nominaties en een Gouden Palm in 2018 met ‘Shoplifters’. ‘Broker’ is zijn eerste integraal Zuid-Koreaanse productie en ontsproot uit het idee van de babyboxen, waarin kinderen legaal te vondeling kunnen gelegd worden.

We volgen Sang-hyeon en Dong-soo, twee mannen die op schimmige wijze baby’s aan potentiële ouders proberen te verpatsen. Ze ontwijken op deze manier de bureaucratie van legale adoptie. Als plots een moeder haar baby terug komt opzoeken, vertrekt het trio op een epische roadtrip op zoek naar geschikte ouders. Intussen volgen we eveneens een detective die het duo baby makelaars op de hielen zit om hen te klissen voor mensensmokkel, en worden nog talloze andere verhaallijnen geëxploreerd.

Het eindresultaat is de meest mature maar ook de ‘slordigste’ film die Kore-eda ooit opleverde. Misschien is dit wel zijn bedoeling, want de film doet bij alle kijkers het moreel kompas ronddraaien rond grijze en complexe maatschappelijk problemen zoals ‘recht op leven’ & ‘verantwoord ouderschap’. De opofferingen die Kore-eda maakt op het gebied van een gepolijst scenario maakt hij dus ruimschoots goed met spitsvondigheid en het dirigeren van een fantastische ploeg acteurs en actrices.

FR
Dans un lieu où des nouveaux-nés peuvent être abandonnés anonymement, Sang-hyun trouve un bébé qu’il confie à un couple avec qui il a passé un accord.

EN
Boxes are left out for people to anonymously drop off their unwanted babies.

“One of the year’s most delightful films.” - ★★★★★ BBC.com

“By Kore-eda’s gentle standards, ‘Broker’ is a more suspenseful, plot-driven affair than usual, but the enormity of his compassion and melancholy air remain undiminished.” - Screen International

“It’s not quite on a par with the Palme d’Or winning ‘Shoplifters’ – what is? – but it’s a crowd-pleaser and a gentle joy, with a standout performance from Parasite’s Song Kang-ho.” - Time Out

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art