Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

Crazy Money

Steven Janssens - België - 2020 - 93 min.
Documentaire

Première-vertoning op vrijdag 3 september om 20u in aanwezigheid van de filmmakers - i.s.m. Afrika Filmfestival Gent. Daarna in onze zalen.

Tickets vindt u rechts bovenaan op deze pagina

Geld doneren zonder er veel advies bij te geven of er voorwaarden aan te koppelen: in de ontwikkelingshulp koestert men er een zekere argwaan tegenover. Toch bewijst een experiment in het Oegandese dorpje Busibi dat het kan werken. De organisatie eight.world nam de proef op de som. Twee jaar lang kregen inwoners van Busibi een basisinkomen op hun rekening gestort via een mobiele telefoon: 16 euro per volwassene, 8 euro voor een kind. Twee jaar lang dompelen we ons onder in de wereld van deze dorpsgemeenschap.

En hoewel het niet voor ieder individu een succesverhaal werd, behaalde de organisatie toch een aantal verrassende positieve resultaten. De aanwezigheid op school steeg enorm en mensen startten ondernemingen op en konden sparen.

CRAZY MONEY is een ongezien kleurrijk én poëtisch reality-portret dat onverbloemd de grote gevolgen van een kleine som geld toont.

“Crazy Money is a truly unique African “tranche de vie”.” - Frank Moens, Docville

“A moving, unedulcorated testimony of what life is like in a small African village and a glimpse of the sometimes surprising impact that even a modest level of individual economic security can have on women and men and their relations with each other.” - Philippe Van Parijs, econoom en filosoof

“Crazy Money is definitely art, and in some way more than art.” - Roland Duchâtelet, ondernemer

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art