Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

Duovertoning ‘Sanas Nos Queremos’ en ‘Samuel in the Clouds’

Jan De Deken - El Salvador - 2021 - 31 min.
Pieter Van Eecke - België/Nederland/Bolivië - 2016 - 70 min.

Unieke duovertoning in het kader van Cinema Belmundo 2022 “Maak indruk met je afdruk”
i.s.m. FOS ngo en BOS+

Klik hier voor tickets: ‘Sanas Nos Queremos’ en ‘Samuel in the Clouds’ op dinsdag 22/03 om 20u00

Een gezonde omgeving is cruciaal voor onze gezondheid. Mensen hebben recht op gezondheid en een gezonde omgeving, en de omgeving heeft het recht om gezond te kunnen zijn.

Toch wordt dat recht al te vaak geschonden omwille van een ‘gezonde economie’. Momenteel wordt het dagelijkse leven geteisterd door een virus dat hoogstwaarschijnlijk tot bij ons kwam door ontbossing. Onze gezondheid en de gezondheid van de natuur zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze verbondenheid tussen de gezondheid en het welzijn van mens, dier en milieu staat bekend als ‘One Health’.

Op 22 maart organiseren BOS+ en FOS hierover een filmavond met volgende films (beide films zijn Spaans gesproken en Nederlands ondertiteld):

FOS: SANAS NOS QUEREMOS
Jan De Deken - El Salvador - 2021 - 31 min.

In El Salvador nemen verschillende gezondheidspartners hun gezondheid in eigen handen. Op het Salvadoraanse platteland bundelen ze de krachten voor meer participatie van de gemeenschap aan het gezondheidsdebat. Gloria, Isabel, Nancy … allemaal doen ze het op hun eigen manier.

Deze documentaire kwam tot stand in samenwerking met FOS.

BOS +: SAMUEL IN THE CLOUDS
Pieter Van Eecke - België/Nederland/Bolivië - 2016 - 70 min.

In Bolivia smelten de gletsjers. Samuel, een oude skilift operator, kijkt uit een raam op het dak van de wereld. Generaties lang heeft zijn familie in de besneeuwde bergen gewoond en gewerkt, maar nu laat de sneeuw het afweten. Terwijl wetenschappers de onheilspellende veranderingen bespreken en meten, eert Samuel de oude berggeesten. Wolken blijven voorbij drijven.

Trailer

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art