Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille

Larry Locke - Verenigde Staten - 2022 - 84 min.

In het kader van ons programma MUSIC DOCS, in samenwerking met Democrazy.
Unieke vertoning op donderdag 25 mei om 20u00
Klik hier voor tickets

Een documentaire die het leven en de muziek van een unieke artiest portretteert, die zowel bij leven als postuum veel te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de traditionele Amerikaanse muziek van de jaren ‘70, ‘80 en ‘90.

Het viel de Amerikaanse regisseur Larry Locke op dat vele groten uit de muziekscene (Bob Dylan, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Peter Wolf, Ben E. King, Herman Brood en vele anderen) Willy DeVille bewonderden maar daar maar moeilijk voor uitkwamen. Verder intrigeerde hem de vraag waarom DeVille wel erkenning kreeg in Europa, maar in Amerika nauwelijks bekendheid genoot. Was het zijn imago als druggebruiker? Deze nieuwsgierigheid resulteerde in een prachtige documentaire met vele unieke beelden.

Wie was Willy DeVille?
DeVille begon zijn muzikale carrière in de CBGB-punkscene in het New York van de jaren ‘70 met zijn band Mink DeVille. De concerten van Mink DeVille werden bezocht door de crème de la crème uit de muziekwereld.

Willy werd geboren als Billy Borsey in de fabrieksstad Stamford, Connecticut, en smeedde voor zichzelf een totaal unieke identiteit. Zijn liefde voor muziek en films waren zijn inspiratie en zijn uitweg naar de grote stad. Zijn krachtige zangstem en steeds evoluerende podiumpersonages toverden avontuurlijke uitstapjes naar rhythm-and-blues-, cajun-, salsa-, mariachi- en tejanomuziek. Met zijn “Spanish-Americana” was hij een van de meest originele en meest romantische figuren van het rocktijdperk.

DeVille verkocht in zijn 35-jarige carrière een miljoen platen in Europa met hits als ‘Spanish Stroll’, ‘Hey Joe’, ‘You Better Move On’, ‘Demasiado Corazon’, ... Hij werd genomineerd voor een Oscar voor het themalied van de film ‘Princess Bride’. De song werd op vele Amerikaanse bruiloften gespeeld, maar bijna niemand wist wie de zanger was. Want terwijl DeVille in Europa op alle grote podia stond, bleef hij in zijn thuisland bijna volledig onbekend. Je kunt wel zeggen: hij was America’s most undiscovered treasure.

Facebook site: Heaven Stood Still

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art