Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Veilig naar de cinema

High Rise

Ben Wheatley - GB - 2015 - 112 min.
met Tom Hiddleston, Luke Evans, Jeremy Irons, Sienna Miller, Elisabeth Moss, Stacy Martin,…

Unieke vertoning op vrijdag 13 december om 19u30 i.s.m. Archipel vzw

Naar de cultroman van J.G. Ballard uit 1975.

Wheatley, voornamelijk gekend als een low-budget cult held, zeker met ‘Down Terrace’ en ‘Kill List’ op zijn conto, verrast vriend en vijand met ‘High Rise’, een maatschappijkritische blik op de jaren ’70 (en de opkomst van Thatcher) met een ronduit indrukwekkende productiedesign.

Na zijn echtscheiding verhuist neuroloog dr. Robert Laing naar een moderne wolkenkrabber. De bovenste etages zijn voor de hogere klassen, de onderste voor de minder bedeelden. Laings appartement bevindt zich op de 25ste verdieping, waar hij al snel de aandacht trekt van de vrouwelijke blokbewoners.
In het penthouse met weelderige tuinen woont de architect van het gebouw, Royal. Hij ziet de hele constructie als een sociaal experiment, een smeltkroes voor verandering. De man krijgt zijn zin, want de spanningen in het gebouw lopen in crescendo op tot de totale anarchie er heerst. Luide feestjes worden bacchanalen en orgieën, agressie wordt rituele moord en oorlog tussen de verdiepingen. Bendeleiders dringen zich op. Gevangen tussen de twee werelden speelt Laing de objectieve waarnemer, maar ook hij kan de waanzin geen halt toebrengen…

“Anyone who knows the book, and just wants its downward slide into building-wide mayhem heaved up on screen in all its anarchic glory, gets it delivered to them on a silver platter – the lid whisked off with a flourish” (The Telegraph)

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 7,50 € (iedereen) / Korte film: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac