Bezoek onze mobiele website

Illusions Perdues

Xavier Giannoli - Frankrijk/België - 2021 - 150 min.
met Benjamin Voisin, Cécile de France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan, Gérard Depardieu, …
7 Césars: Beste Film, Bewerkt Scenario, Acteur (debuut), Acteur (bijrol), Fotografie, Décor, Kostuums

Speciale vertoning i.h.k.v. de Internationale Filmavonden van CVO Gent
Klik hier voor tickets: woensdag 07/12 om 19u45

Dit weelderig historisch drama, met het vloeiende camerawerk van Christophe Beaucarne, werpt een blik op het Parijs van de eerste helft van de negentiende eeuw direct na de val van Napoleon Bonaparte. In deze setting speelt zich het verhaal af van hoofdpersonage Lucien de Rubempré, een jonge aspirant-dichter uit Angoulême die met zijn naïeve poëzie al snel het hart verovert van de beschaafde barones Louise de Bargeton. Lucien is ijdel en levenslustig en hij geniet van de weelderige levensstijl van de hogere klasse. Maar zijn lagere sociale status veroorzaakt uiteindelijk een schandaal. En zo wordt Lucien terug gekatapulteerd van de chique salons naar de achterstraten van Parijs alwaar hij al snel zijn rivaal Nathan ontmoet. Alsook de cynische journalist Etienne Lousteau, die een manier gevonden heeft om zijn literaire carriere te financieren door middel van gemanipuleerde theaterkritiek in de nieuw ontluikende roddelpers.

“Illusions perdues” is een film die ook verrast door zijn actuele thema. Al te vaak worden artikelen op het web en posts op sociale media gemaakt door veelal zwaar gesponsorde influencers van dienst.

Regisseur Giannoli verdient alle lof voor zijn vlotte bewerking van het gelijknamige boek van Honoré de Balzac, dat een plezierige en magnifieke Franse klassieker is.

FR
Lucien est un jeune poète inconnu dans la France du XIXème siècle. Il a de grandes espérances et veut se forger un destin. Il quitte l’imprimerie familiale de sa province natale pour tenter sa chance à Paris, au bras de sa protectrice. Bientôt livré à lui-même dans la ville fabuleuse, le jeune homme va découvrir les coulisses d’un monde voué à la loi du profit et des faux-semblants. Une comédie humaine où tout s’achète et se vend, la littérature comme la presse, la politique comme les sentiments, les réputations comme les âmes. Il va aimer, il va souffrir, et survivre à ses illusions.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art