Bezoek onze mobiele website

Zwei Leben

Georg Maas - Duitsland/Noorwegen - 2012 - 97 min.
met Liv Ullman, Juliane Köhler, Sven Nordin, ...

Gedreven door hun theorieën over raszuiverheid verzamelden de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog ongeveer 12.000 ‘puur Arische’ kinderen in Lebensborn-tehuizen in Duitsland. Vooral populair waren de kinderen van Duitse soldaten en Noorse moeders, later ”de kinderen van de schaamte genoemd”.

Katrine is het kind van een Duitse soldaat en een Noorse vrouw en is opgegroeid in Oost-Duitsland in een weeshuis voor Arische kinderen.

1990, kort na de hereniging van Duitsland. Katrine steekt de de grens over van de DDR,verkleedt zich in een openbaar toilet, doet een pruik op en probeert vervolgens elk spoor te vernietigen dat kan leiden naar SS-weeshuis Sonnenwiese en zuster Hiltrud Schömer.

Ze vindt haar moeder terug in Noorwegen. Nu leidt ze een eenvoudig bestaan in Noorwegen met haar man, een onderzeebootkapitein, en haar moeder,dochter en kleinkind. Wanneer een advocaat haar vraagt om te getuigen in naam van de ‘kinderen van de schaamte” in een rechtszaak tegen de Noorse staat, weigert Katrine dit.

Geleidelijk komen de donkere geheimen naar boven en wordt de rol die de Stasi, de geheime dienst van de DDR, gespeeld heeft in het lot van deze kinderen duidelijk.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art