Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

J’Accuse

Roman Polanski - Frankrijk/Italië - 2019 - 132 min.
met Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner, ...
César Beste regisseur 2020

Herneming in het kader van de Franse Filmweek.
Doelgroep: SO 3de graad

Avondvertoning op donderdag 18 november 2021 om 20u00
Klik hier voor tickets: ‘J’accuse’ op 18/11

Frankrijk 1894. De jonge militair Alfred Dreyfus wordt beschuldigd van spionage voor het Duitse keizerrijk. Hij wordt veroordeeld en levenslang verbannen naar het Duivelseiland. Wanneer kolonel Picquart aan het hoofd komt van de militaire inlichtingendienst, ontdekt hij dat het proces niet correct verliep. Er werd geknoeid met bewijsmateriaal. Wanneer Picquart probeert de schuldige te ontmaskeren, geraakt zijn carrière en zelfs zijn leven in gevaar. “J’Accuse” vertelt dit relaas vanuit het standpunt van Kolonel Picquart.

Twaalf jaar lang hield de ‘affaire Dreyfus’ de wereld in de ban van een schandaal vol juridische fouten, gerechtelijke dwalingen, corrupte vriendjespolitiek en antisemitisme. “J’accuse” is een historische film, maar confronteert ons met heel actuele vormen van discriminatie.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 8,00 € (iedereen) / Korte film: 7,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac