Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Rechterkolom
Uitgesteld
Cineforum rechterkolom
Manifesto rechterkolom-2

Joker

Todd Phillips - USA - 2019 - 121 min.
met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, …
Filmfestival van Venetië 2019: Gouden Leeuw - 11 oscarnominaties 2020 waaronder Beste film, Beste regisseur, Beste acteur,...

Cesar Romero, Jack Nicholson, Mark Hamill, Heath Ledger, Jared Leto. Allemaal vertolkten ze reeds de rol van The Joker, oftewel: The Clown Prince of Crime. Nu is het de beurt aan Joaquin Phoenix!

U denkt misschien: “alweer?” – maar de film ziet er erg veelbelovend uit. In het Gotham City van 1981 heerst een harde, harteloze sfeer. Het is ieder voor zich. Apathie en wreedheid alom. Arthur Fleck, een mislukte stand-up comedian, wordt herhaaldelijk vernederd en geleidelijk aan tot waanzin gedreven. Tot zijn stoppen uiteindelijk compleet doorslaan en hij zich ontpopt tot een krankzinnige moordenaar die de stad in chaos stort.

Todd Phillips brengt een verrassende film met een origineel verhaal en een fantastische Joaquin Phoenix. Op een grandioze en vernieuwende wijze wordt dit donkere verhaal van vernedering en waanzin gebracht. Volgens de festivaldirecteurs van Venetië en Toronto gaat de film recht naar de volgende grote filmprijzen à la Oscars, Golden Globes e.a.

Sinds het personage in 1939 werd gecreëerd is The Joker, de grootste slechterik van de Batman-verhalen, een reflectie van de heersende angsten in de (Amerikaanse) maatschappij. Wat door een samenleving als angstaanjagend wordt gezien verandert doorheen de decennia, en de vele incarnaties die we al van The Joker gezien hebben weerspiegelen deze evolutie. Zo was hij door de jaren heen een gangster, een rebel, een terrorist en een computerhacker. Terwijl zijn naam en voorkeur voor kostuums dezelfde blijven, heeft elk van zijn manifestaties een eigen persoonlijkheid, karaktertrekken en verlangens, die de donkerste ongerustheden van de Amerikaanse maatschappij reflecteren. (naar Chelsea Smith)

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 7,50 € (iedereen) / Korte film: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac