Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

La Dea Fortuna

Ferzan Özpetek - Italië - 2021 - 114 min.
met Stefano Accorsi, Jasmine Trinca, Edoardo Leo, Serra Yilmaz, Barbara Alberti, ...
Bekroond met de David di Donatello Award voor beste actrice

Exclusieve Avant-Première i.s.m. Il Caffè op vrijdag 28 januari 2022 om 19u45
in het kader van het Italiaans Cineforum

Tickets zijn reeds beschikbaar - klik hier voor tickets: ‘La Dea Fortuna’ op 28/01 om 19u45

Alessandro en Arturo zijn al meer dan vijftien jaar samen. De passie is een beetje uit de relatie geraakt en ze praten zelfs over uit elkaar gaan. Dan staat op een dag Alessandro’s beste vriendin Annamaria voor de deur. Ze is ziek en moet voor onderzoek een paar dagen naar het ziekenhuis en vraagt of ze op haar dochter en zoontje willen passen. De komst van de twee kinderen zet hun dagelijkse ritme compleet op de kop, maar de liefde en verantwoordelijkheid voor de twee zorgt ook voor een onverwachte wending in hun leven.

Regisseur Ferzan Özpetek, geboren in 1959 in Istanbul maar in de jaren zeventig verhuisd naar Italië waar hij bekend is geworden door o.a. de successen ‘Hamam, Il Bagno Turco’, ‘Harem Suaré’, ‘La Finestra di Fronte’ en ‘Mine Vaganti’ is met ‘La Dea Fortuna’ terug naar zijn oorsprong om verhalen te verfilmen vanuit zijn persoonlijke achtergrond. Voor ‘La Dea Fortuna’ raakte hij geïnspireerd door een gesprek met de vrouw van zijn broer. Zijn broer was ernstig ziek en zou kort daarop overlijden. De vrouw zei tegen Ferzan: “ik heb ook een zwakke gezondheid, met mijn diabetes. Mocht mij iets overkomen, wil jij dan met jouw vriend samen voor onze kinderen zorgen?”

‘La Dea Fortuna’ werd eind vorig jaar uitgebracht in Italië en was een aantal weken de best bezochte film. De productie werd onlangs bekroond met een David di Donatello Award, de belangrijkste Italiaanse filmprijs, voor Beste Actrice (Jasmine Trinca). Tevens werd de titelsong ‘Che Vita Meravigliosa’ van Diodato (de zanger die in 2020 voor Italië zou meedoen met het Eurovisie Songfestival) gekroond tot Best Original Song.

Vanaf 9 februari in Studio Skoop.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Studio Skoop Junior: 8,00 € (iedereen) / Korte film: 7,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac