Bezoek onze mobiele website

La Dea Fortuna

Ferzan Özpetek - Italië - 2021 - 114 min.
met Stefano Accorsi, Jasmine Trinca, Edoardo Leo, Serra Yilmaz, Barbara Alberti, ...
Bekroond met de David di Donatello Award voor beste actrice

Speciale vertoningen i.h.k.v. de Internationale Filmavonden van CVO Gent
Klik hier voor tickets:
- maandag 05/12 om 19u45 (uitverkocht)
- dinsdag 06/12 om 19u45
- woensdag 07/12 om 19u45

Alessandro en Arturo zijn al meer dan vijftien jaar samen. De passie is een beetje uit de relatie geraakt en ze praten zelfs over uit elkaar gaan. Dan staat op een dag Alessandro’s beste vriendin Annamaria voor de deur. Ze is ziek en moet voor onderzoek een paar dagen naar het ziekenhuis en vraagt of ze op haar dochter en zoontje willen passen. De komst van de twee kinderen zet hun dagelijkse ritme compleet op de kop, maar de liefde en verantwoordelijkheid voor de twee zorgt ook voor een onverwachte wending in hun leven.

Regisseur Ferzan Özpetek, geboren in 1959 in Istanbul maar in de jaren zeventig verhuisd naar Italië waar hij bekend is geworden door o.a. de successen ‘Hamam, Il Bagno Turco’, ‘Harem Suaré’, ‘La Finestra di Fronte’ en ‘Mine Vaganti’ is met ‘La Dea Fortuna’ terug naar zijn oorsprong om verhalen te verfilmen vanuit zijn persoonlijke achtergrond. Voor ‘La Dea Fortuna’ raakte hij geïnspireerd door een gesprek met de vrouw van zijn broer. Zijn broer was ernstig ziek en zou kort daarop overlijden. De vrouw zei tegen Ferzan: “ik heb ook een zwakke gezondheid, met mijn diabetes. Mocht mij iets overkomen, wil jij dan met jouw vriend samen voor onze kinderen zorgen?”

‘La Dea Fortuna’ werd eind 2020 uitgebracht in Italië en was een aantal weken de best bezochte film. De productie werd onlangs bekroond met een David di Donatello Award, de belangrijkste Italiaanse filmprijs, voor Beste Actrice (Jasmine Trinca). Tevens werd de titelsong ‘Che Vita Meravigliosa’ van Diodato (de zanger die in 2020 voor Italië zou meedoen met het Eurovisie Songfestival) gekroond tot Best Original Song.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art