Nu in Studio Skoop
WIL Choums Odyssee Janssen & Janssens draaien een film Beest DogMan Anatomie d’une chute (Anatomy of a Fall) Oppenheimer Le Syndrome des Amours Passées A Haunting in Venice Roter Himmel Le Livre des Solutions Barbie Talk to Me Passages Interdit aux chiens et aux Italiens (No Dogs or Italians Allowed) Asteroid City Riceboy Sleeps Un métier sérieux Rikkie de Ooievaar 2 Maxie en haar ondeugende tandenfee In the Mouth of Madness
Nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox
La Passion de Dodin Bouffant (The Pot-au-Feu)
Anh Hung Tran - Frankrijk - 2023 - 145 min.
met Juliette Binoche, Benoît Magimel, Pierre Gagnaire, Jan Hammenecker, ...
Filmfestival Cannes 2023: Beste Regisseur
Vanaf 8 november in Studio Skoop
De succesvolle Frans-Vietnamese regisseur Anh Hung Tran (‘The Scent of Green Papaya’, ‘Cyclo’, ‘The Vertical Ray of The Sun’, ‘Norwegian Wood’) stelde eerder dit jaar onder veel belangstelling zijn 7de worp voor in Cannes: een film gebaseerd op het gelauwerde boek van Marcel Rouff ‘La vie et la passion de Dodin-Bouffant, Gourmet’ uit 1924.
Frankrijk, 1885. Eugénie werkt al twintig jaar als chef-kok voor de beroemde fijnproever Dodin. Ze wordt beschouwd als excellent in haar vakgebied. Omdat zij en Dodin in de loop der jaren veel tijd samen in de keuken hebben doorgebracht, ontstaan er ook romantische gevoelens tussen hen. Hun gedeelde passie voor eten heeft unieke en voortreffelijke gerechten opgeleverd, die wereldwijd zelfs de meest gerenommeerde chef-koks versteld hebben doen staan. Omdat de vrijheidslievende Eugénie keer op keer Dodins huwelijksaanzoeken afwijst, besluit hij voor het eerst om eens voor zijn geliefde te koken.
FR
Eugénie, cuisinière hors pair, est depuis 20 ans au service du célèbre gastronome Dodin. Au fil du temps, de la pratique de la gastronomie et de l’admiration réciproque est née une relation amoureuse. De cette union naissent des plats tous plus savoureux et délicats les uns que les autres qui vont jusqu’à émerveiller les plus grands de ce monde. Pourtant, Eugénie, avide de liberté, n’a jamais voulu se marier avec Dodin. Ce dernier décide alors de faire quelque chose qu’il n’a encore jamais fait : cuisiner pour elle.
EN - THE TASTE OF THINGS
The relationship between Eugenie, an esteemed cook, and Dodin, the gourmet she has been working for over the last 20 years. Growing fonder of one another, their bond turns into a romance and gives rise to delicious dishes that impress even the world’s most illustrious chefs. When Dodin is faced with Eugenie’s reluctance to commit to him, he decides to start cooking for her.
★
“Food is a gift of love here – and romance courses through this delightful film.” - ★★★★★ Time Out
“A movie that captures its mouthwatering dishes like edible tableaux, combining culinary marvels with a moving tale of middle-age love.” - The Hollywood Reporter
“Just a wonderful film.” - Little White Lies
”[A] mouth-watering banquet of full-fat foodie cinema…” - ★★★★ The Daily Telegraph