Bezoek onze mobiele website

Les Volets Verts

Jean Becker - Frankrijk - 2022 - 95 min.
met Gérard Depardieu, Fanny Ardant, Benoit Poelvoorde, ...

Naar het gelijknamige boek van Georges Simenon.

Het portret van een ‘monstre sacré’. Jules Maugin is een acteur die op het hoogtepunt van zijn glorie verkeerde in de jaren 70. Nu is hij vergane glorie en is hij wat in vergetelheid geraakt.

Achter zijn beroemde persoonlijkheid, zijn grote mond en de entourage van mensen om hem heen, heeft Maugin een intieme kant. Die wordt blootgelegd nu hij van zijn dokter verneemt dat hij met zijn huidige levensstijl niet meer lang te leven heeft.

‘Les Volets Verts’ heeft een meta-kantje door de parallellen die er te trekken vallen met het echte leven van Gérard Depardieu en de rol van Jules Maugin. Het is bovenal een sterke acteursfilm geworden waarin zowel Depardieu als Ardant en Poelvoorde aantonen dat op kwaliteit geen leeftijd staat.

FR
‘Les Volets Verts’ dresse le portrait d’un monstre sacré, Jules Maugin, un acteur au sommet de sa gloire dans les années 70. Sous la personnalité célèbre, l’intimité d’un homme se révèle.

EN
‘Les Volets Verts’ describes the twilight of a sacred monster, Jules Maugin, an actor at the height of his glory. Under the famous personality, the big mouth, and the social shell, lies the intimate portrait of a man laid bare.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art