Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Rechterkolom
Uitgesteld
Cineforum rechterkolom
Manifesto rechterkolom-2

Mjólk

Grímur Hákonarson - IJsland - 2019 - 92 min.
met Arndís Hrönn Egilsdóttir, Þorsteinn Bachmann, Hafdís Helga Helgadóttir, …

Als u Rams gezien heeft weet u dat de IJslandse regisseur Grímur Hákonarson een zwak heeft voor de kleine zelfstandige op het platte land die moet opboksen tegen ‘het systeem’. In zijn nieuwe film Mjólk zijn het geen rammen waar voor gevochten moet worden, maar zuivel.

Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorpje in de buurt van Reykjavik. Wanneer haar man plotseling sterft, neemt Inga alleen de touwtjes in handen van het familiebedrijf. Al snel ontdekt ze dat de coöperatie waar ze deel van uitmaakt misbruik maakt van haar monopolie door allerlei verplichtingen op te leggen aan de lokale landbouwers.

Ze besluit ten strijde te trekken tegen dit maffia-systeem om de onafhankelijkheid van haar gemeenschap veilig te stellen.

FR
Inga et son mari possèdent une exploitation laitière dans un petit village près de Reykjavik. Mais à la mort de ce dernier, Inga reprend seule les rênes de l’entreprise familiale. Très vite elle découvre le monopole abusif que la coopérative impose aux agriculteurs locaux. Elle va alors entrer en guerre contre ce système mafieux pour imposer l’indépendance de sa communauté.

ENG
A widowed farmer begins a new life on her own terms by fighting against corruption and injustice in her community.

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 7,50 € (iedereen) / Korte film: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac