Bezoek onze mobiele website

Opera, Ballet & Film: You and Me

Fritz Lang - Verenigde Staten - 1938 - 94 min.
met Sylvia Sidney, George Raft, Barton MacLane, Harry Carey, ...

Unieke vertoning op zondag 10 december om 14u30 in Studio Skoop.
Klik hier voor tickets

Regisseur Fritz Lang creëerde met zijn You and Me een merkwaardige combinatie van komedie, soap opera, gangsterfilm, musical en sociale kritiek. Hij liet zich voor deze film noir over criminaliteit inspireren door de Lehrstücke van Bertolt Brecht, theaterstukken met een didactische inslag. De muziek in de film is gecomponeerd door Kurt Weill, die vaak samenwerkte met Brecht voor onder andere Die Dreigroschenoper (1928), Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny (1930) en het ballet chanté Die sieben Todsünden (1933). Vanaf december 2023 is dat laatste te zien in een nieuwe choreografie bij Opera Ballet Vlaanderen.

Opgelet! Originele Engelstalige versie zonder ondertiteling.

OPERA, BALLET & FILM
In samenwerking met Studio Skoop presenteert Opera Ballet Vlaanderen een boeiende selectie films die zich laat inspireren door de opera’s en de dansvoorstellingen op hun affiches. De filmtitels slaan niet alleen bruggen naar de thematiek en/of de muziek van de gespeelde werken, maar eveneens naar de scenische concepten van de producties. Een overzicht van het programma vindt u hier: Opera, Ballet & Film ‘23-‘24

De andere Films in deze selectie zijn:

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art