Bezoek onze mobiele website

Perfetti Sconosciuti

Paolo Genovese - Italië - 2016 - 97 min.
met Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Alba Rohrwacher, ...

Unieke vertoning i.s.m. Il Caffè op vrijdag 14 februari om 19u30.
Tickets zijn reeds online beschikbaar (klik hierboven op het vertoningsuur)

Eva en Rocco, een getrouwd koppel van rond de veertig met een pubererende dochter, hebben drie bevriende stellen uitgenodigd voor een etentje bij hun thuis. De meesten kennen elkaar al sinds hun jeugd, maar Carlotta, de tweede vrouw van Lele, is nog vrij nieuw in het groepje, dat vol spanning uitkijkt naar de komst van de pas gescheiden Peppe, die heeft aangekondigd zijn nieuwe vriendin mee te zullen nemen. Maar hij arriveert alleen: ze voelde zich niet lekker.

Tijdens het voorgerecht komt het gesprek op een vrouw die haar man op overspel betrapte toen ze in zijn smartphone compromitterende boodschappen aantrof. Eva stelt jolig voor dat iedereen zijn mobieltje op tafel legt en dat ze alle binnenkomende telefoontjes en berichtjes die avond met elkaar zullen delen. Ze hebben als goede vrienden toch niets voor elkaar te verbergen? Niemand durft te erkennen dit een minder goed idee te vinden en schoorvoetend gaat iedereen akkoord. Maar wat bij de pasta nog een leuk spelletje tussen vrienden lijkt te zijn, ontwikkelt zich tijdens het vleesgerecht en de tiramisu tot een pijnlijk gebeuren. Het wordt duidelijk hoe weinig ze eigenlijk van elkaar weten, zelfs van de eigen partner…

Met een Italiaanse sterrencast en ruim 3 miljoen bezoekers was deze dramatische komedie dé Italiaanse bioscoophit van 2016! ‘Perfetti Sconosciuti’ (Letterlijk Volmaakte Onbekenden) werd in acht categorieën genomineerd voor de belangrijkste Italiaanse filmprijzen, de David di Donatello. Uiteindelijk won de film de prijzen voor ‘Beste Film’ en ‘Beste Scenario’. Ook op het Tribeca festival in New York won de film de prijs voor het beste scenario.

IT
Durante una cena, un gruppo di amici decide di fare una specie di gioco della verità mettendo i loro cellulari sul tavolo. Per la durata della cena, messaggi e telefonate sono condivisi tra loro, mettendo a conoscenza l’un l’altro dei propri segreti più profondi…

In collaborazione con la Società Dante Alighieri Gent, introduzione a cura della Prof.ssa Mara Santi

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art