Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Rechterkolom-2
Rechterkolom
Uitgesteld

So Long, My Son

Wang Xiaoshuai - China - 2019 - 185 min.
met Wang Jingchun, Yong Mei, Ai Liya, Qi Xi, Wang Yuan, Du Jiang, Cheng Li, ...
Filmfestival Berlijn 2019: Zilveren Beer voor Beste Acteur en Beste Actrice

In deze prachtige bekroonde familiekroniek volgen we 2 aan elkaar gehechte gezinnen vanaf de jaren ’80, doorheen 30 jaar revolutionaire hervormingen in China. Na een tragisch ongeluk waarbij ze een kind verliezen, scheiden hun wegen zich en blijkt dat net als China, een land in ontwikkeling, ook families, vriendschappen, liefde en het lot aan verandering onderhevig kunnen zijn. Hoewel de beide gezinnen al die jaren steeds verder uit elkaar zijn gegroeid, is hun zoektocht naar de waarheid en hun drang naar verwerking altijd hetzelfde gebleven.

Deze prachtige parel die het leven van twee families gedurende drie decennia vertelt, is veel meer dan een persoonlijk drama. Ingenieus springt de film doorheen de tijd en wordt de impact duidelijk van de grote veranderingen in de Chinese samenleving (zoals de één-kind-politiek) op het persoonlijke leven van de gewone mens. So Long, My Son ging op het Filmfestival van Berlijn lopen met zowel de Prijs voor Beste Acteur, als de Prijs voor Beste Actrice. Terecht, want de acteurs nemen je moeiteloos mee op een epische en pakkende reis doorheen het leven van personages die ondanks het lot en grote maatschappelijke veranderingen in staat blijven tot liefde. (Bron: Cinema Zed)

Het is een onweerstaanbaar epos dat drie decennia Chinese geschiedenis overspant en daarmee herinneringen oproept aan LA MEGLIO GIOVENTU en voor sommigen zelfs NOVECENTO.

Wie zich overgeeft aan ‘So long, My son’, zit gebeiteld voor een diepe emotionele ervaring. Gaandeweg loopt je emmertje van emoties vol – en tenslotte over. Schitterend.
★★★★ - De Standaard (Jeroen Struys)


De film voelt aan als het magnum opus van een meester op de top van zijn kunnen. Wanneer drie uur na Xingxings trieste lot aan het waterreservoir de eindcredits rollen ben je een ontroerende, meeslepende, heel toegankelijke en vernuftig gemaakte kaleidoscoop rijker. ★★★★ - Focus-Knack (Dave Mestdach)

So Long, My Son is een vakkundig uitgesponnen familiedrama over in het reine komen met het verleden.” ★★★★ - Filmmagie

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 7,50 € (iedereen) / Korte film: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac