Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Affiche

Styx

Wolfgang Fischer - Duitsland/Oostenrijk - 2018 - 94 min.
met Susanne Wolff, Gedion Oduor Wekesa,…
FF Berlijn 2018: prijs van de Euc. Jury, Prijs Europa Cinemas,…

In de proloog van ‘Styx’ zien we hoe de veertigjarige Rieke een diploma als eerstehulparts behaalt. Met haar zelfzekerheid en vastberadenheid belichaamt ze het ideaal van de westerse vrouw. Ze waagt zich aan een solozeiltocht met als eindbestemming een tropisch eiland middenin de Atlantische Oceaan. Onderweg stuit ze na een storm op een zwaar beschadigde boot vol met hulpeloze vluchtelingen.

Rieke wil hulp inschakelen maar lijkt er al gauw alleen voor te staan. Met spaarzame dialogen en een naturalistische beeldvoering, levert de Duitse regisseur Wolfgang Fischer een krachtig commentaar op de westerse onverschilligheid tegenover de vluchtelingencrisis. Cameraman Benedict Neuenfels geeft Riekes fysieke en morele uitputtingsslag in de onmetelijke oceaan een gevoel van verpletterende claustrofobie. (A.I./Film Fest Gent)

FR
Rike, quarante ans, est médecin urgentiste. Pour ses vacances, elle a planifié un voyage en solitaire : rejoindre l’île de l’Ascension depuis Gibraltar, Seule au milieu de l’Atlantique, après quelques jours de traversée, une tempête violente heurte son vaisseau. Le lendemain matin, l’océan change de visage et transforme son périple en un défi sans précédent…

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 7,50 € (iedereen) / Korte film: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac