Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

The French Dispatch

Wes Anderson - Duitsland/Verenigde Staten - 2021 - 107 min.
met Benicio Del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Frances McDormand, Timothée Chalamet, ...
Genomineerd voor 3 BAFTA's

Unieke vertoning op donderdag 21 september 2023 om 19u30
met inleiding en lezing door onderzoekers Maxine De Wulf Helskens en Femke De Sutter

Klik hier voor tickets.

In zijn tiende film ‘The French Dispatch’ levert Wes Anderson een ode aan de journalistiek. Door een in Frankrijk gevestigd expat-magazine als focus te nemen, gidst hij ons door een geromantiseerd journalistiek landschap. De film volgt de indeling van het magazine en bestaat uit een reisverhaal, een kunstartikel, een politiek essay en een koksrecensie/misdaadverhaal. Naast het leveren van puur vermaak, besteedt de film ook aandacht aan de uitdagingen waar de moderne journalistiek mee kampt, zoals de complexiteit van neutraliteit en journalistieke onafhankelijkheid. Bovendien toont de film hoe de perceptie van journalisten wordt beïnvloed door leeftijd.

Onderzoekers Maxine De Wulf Helskens en Femke De Sutter besloten daarom hun expertise in respectievelijk journalistiek en ageism te combineren in een kritische lezing over de film. Voorafgaand aan de vertoning voorzien zij een korte inleiding die na de vertoning verder wordt uitgediept in een nabespreking. Voor iedereen die zin heeft in een avondje film dat net iets verder gaat dan popcorn en een leuke vertoning.

  • Maxine De Wulf Helskens is een doctoraal onderzoeker aan de vakgroep communicatiewetenschappen van UGent (onderzoeksgroep CJS en CIMS). Ze onderzoekt hoe de representatie van journalistiek in fictie de publieke opinie over journalistiek beïnvloedt.
  • Femke De Sutter is een doctoraal onderzoeker aan de vakgroep communicatiewetenschappen van UGent (onderzoeksgroep CIMS). Haar onderzoek focust op de representaties en discoursen rond ageism in Belgische cinema (1945-2022).

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art