Bezoek onze mobiele website

The Killer

David Fincher - Verenigde Staten - 2023 - 118 min.
met Michael Fassbinder, Tilda Swinton, Monique Ganderton, ...
Filmfestival Venetië 2023: genomineerd voor de Gouden Leeuw

Vanaf 25 oktober in Studio Skoop

Een nieuwe film van David Fincher (‘Se7en’, ‘Fight Club’, ‘Zodiac’, ‘Gone Girl’, ‘Mank’, ‘The Social Network’ ...) is altijd iets om enthousiast over te zijn. Waar kunt u zich aan verwachten? Een ei zo na perfecte thriller met Michael Fassbinder als een gewetenloze killer on a mission.

Geïnspireerd op de graphic novel van Alexis Nolent en herschreven door Andrew Kevin Walker (waarmee Fincher ook al voor ‘Seven’ samenwerkte), volgen we het reilen en zeilen van een anonieme huurmoordenaar. Een ascetisch persoon die al tijdens de meticuleus opgebouwde openingsscène de grootste uitdaging schetst van zijn beroep: verveling.

De storyline is op zich heel klassiek: een opdracht loopt fout en de huurmoordenaar wordt nu zelf het doelwit. De enige manier voor onze killer om te overleven is alle betrokken partijen ietsje sneller vermoorden dan zij hem.

De uitvoering is dan weer allesbehalve klassiek en is entertainend van begin tot einde. Onze Killer dweept met zijn eigen mantra, waarmee hij zich een aura van perfectie aanmeet en een complete afwezigheid van empathie doet vermoeden. Maar gaandeweg zien we de barstjes in zijn pantser en sluipt de onzekerheid binnen of deze killer wel goed genoeg is in zijn job om deze klus te overleven.

FR
Un assassin implacable commence à développer peu à peu une conscience entre le bien et le mal…

EN
After a fateful near-miss an assassin battles his employers, and himself, on an international manhunt he insists isn’t personal.

The Killer finds director David Fincher on firm footing with a stylish and engaging thriller that proves a perfect match for leading man Michael Fassbender.

“Michael Fassbender is perfect in the main role of a yoga-loving assassin who discourses on everything from morality to the Smiths” - ★★★★★ The Guardian

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art