Bezoek onze mobiele website

Tirailleurs

Mathieu Vadepied - Frankrijk/Senegal - 2022 - 98 min.
met Omar Sy, Alassane Diong, Jonas Bloquet, Bamar Kane, Alassane Sy, …
Filmfestival Barcelona 2023: Beste Acteur (Omar Sy)
Filmfestival Cannes 2022: genomineerd in de categorie ‘Un Certain Regard’

In het kader van De Franse Filmweek
Doelgroep: 2de en 3de graad Secundair Onderwijs
Avondvertoning op dinsdag 14 november om 19u45: klik hier voor tickets

Deze deels waargebeurde Franse Eerste Wereldoorlogfilm trapte in 2022 de categorie Un Certain Regard af op het filmfestival van Cannes. De film vertelt het vergeten verhaal van Senegalese soldaten die gedwongen werden voor Frankrijk te vechten.

In ‘Tirailleurs’ (internationale titel: ‘Father & Soldier’) volgen we het verhaal van de Senegalese Bakary Diallo, een vader die in 1917 in dienst treedt in het Franse leger om op zoek te gaan naar Thierno, zijn 17-jarige zoon, die met geweld werd opgeroepen. Eenmaal uitgezonden naar het front, zijn vader en zoon op zichzelf aangewezen om de gruwelen en ontberingen van de bikkelharde loopgravenoorlog te overleven. Terwijl de strijd tegen het Duitse Keizerrijk en de vurigheid van zijn dienstdoend officieer Thierno verhardt tot een ambitieuze soldaat, is er voor Bakary maar één ding van belang: zowel zichzelf als zijn jonge zoon veilig thuisbrengen.

De Franse regisseur Mathieu Vadepied bracht in 2015 al de film ‘La Vie en Grand’ naar het witte doek. Hoewel het een fictief verhaal verteld, is het gebaseerd op waargebeurde feiten. Zo werden inwoners van Senegal - destijds nog een kolonie van Frankrijk - daadwerkelijk door de Franse overheid gedwongen om hun thuisland te verlaten aan het Franse font te vechten.

Hoofdrol in de film is voor Omar Sy, onder meer bekend van de film ‘Intouchables’ en de populaire Netflix-serie ‘Lupin’. Hij neemt de rol van Bakary voor zijn rekening. Het personage van zijn zoon Thierno wordt gespeeld door Alassane Diong. De oorlogsfilm is van zowel Franse als Senegalese makelij en werd dan ook in beide landen opgenomen. (naar Moviemeter.nl)

FR
1917. Bakary Diallo s’enrôle dans l’armée française pour rejoindre Thierno, son fils de 17 ans, qui a été recruté de force. Envoyés sur le front, père et fils vont devoir affronter la guerre ensemble. Galvanisé par la fougue de son officier qui veut le conduire au cœur de la bataille, Thierno va s’affranchir et apprendre à devenir un homme, tandis que Bakary va tout faire pour l’arracher aux combats et le ramener sain et sauf.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art