Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Affiche

Transit

Christian Petzold - Duitsland - 2018 - 101 min.
met Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese,…

‘Dus ik kan alleen ­blijven als ik aantoon dat ik niet wil blijven?’ In 1944 kwam Transit uit, een roman over een vluchteling uit een concentratiekamp die vastzit in Frankrijk, geschreven door de Duitse Anna Seghers. ­Regisseur Christian Petzold had geen zin in een historisch drama: door alles in het voltooide verleden te plaatsen, lijkt het ver van ons bed. Het was een radicale gok: hij plaatste het verhaal pal in de tegenwoordige tijd, nagenoeg zonder het te updaten. Het resultaat wringt, schuurt en prikkelt.

Franz Rogowski is de beste Duitse acteur van zijn generatie. De lispelende man speelt Georg, een Duitse vluchteling die in Frankrijk onderweg is met een pakket brieven van een overleden schrijver. Tot hij erachter komt dat hij met de identiteit van de schrijver asiel krijgt in Mexico. En dan ­ontmoet hij de weduwe.

De interieurs van morsige hotels en consulaten zijn tijdloos: schimmel vergaat niet. Maar van zodra Georg een voet op straat zet, staat hij in 2018. Het choqueert en toch went het. Je gaat mee­leven met die man die niet kan vertrekken, maar ook niet kan blijven.

De vluchtelingen van nu zijn niet die van gisteren, maar hun situatie is weinig veranderd: uitgespuwde zondebokken, richtingloze ontheemden zonder bescherming, overgeleverd aan de papieren willekeur van de administratie. Wanneer de politie hen uit hun beschimmelde kamertjes sleurt, doen de omstaanders er het zwijgen toe. Het is de stilte van de schaamte. Een klassiek melodrama en toch subversief: straf. (Bron: DE STANDAARD)

FR

De nos jours, à Marseille, des réfugiés de l’Europe entière rêvent d’embarquer pour l’Amérique, fuyant les forces d’occupation fascistes. Parmi eux, l’Allemand Georg prend l’identité d’un écrivain mort pour profiter de son visa. Il tombe amoureux de Marie, en quête désespérée de l’homme qu’elle aime et sans lequel elle ne partira pas… (cinenews)

ENG
When a man flees France after the Nazi invasion, he assumes the identity of a dead author whose papers he possesses. Stuck in Marseilles, he meets a young woman desperate to find her missing husband - the very man he’s impersonating.(IMDB)

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 7,50 € (iedereen) / Korte film: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac