Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

Un petit frère

Léonor Serraille - Frankrijk - 2022 - 116 min.
met Annabelle Lengronne, Stéphane Bak, Kenzo Sambin, …
Filmfestival van Cannes 2022: genomineerd voor de Gouden Palm

In het kader van De Franse Filmweek
Doelgroep: 2de en 3de graad Secundair Onderwijs
Avondvertoning op woensdag 15 november om 19u45: klik hier voor tickets

De vurig onafhankelijke alleenstaande moeder Rose is van Ivoorkust naar Parijs verhuisd met haar twee zoontjes. Als een familielid haar probeert te koppelen aan een kennis, antwoordt de jonge vrouw dat ze haar mannen zelf wel kiest. Ondanks het liefdesverdriet, haar uitzichtloze baan en slechte leefomstandigheden, is Rose een reservoir vol energie en aandacht voor haar zoons Jean en Ernest, die ze aanspoort om zowel qua opleiding als gedrag uit te blinken. Toch verdwijnt ze regelmatig even uit hun leven.

Léonor Serrailles tweede speelfilm ‘Un petit frère’ (internationale titel: ‘Mother and Son’) is een intiem verteld verhaal van een klein gezin, verspreid over drie decennia. Met bedrieglijke eenvoud verschuift het verhaal in drie hoofdstukken van de ene naar de andere hoofdrolspeler tijdens verschillende fases van hun leven. Het resultaat is een compositieopname van een gezin waarin de waarden en keuzes van één personage die van de anderen verregaand vormen.

In de loop van de film vertegenwoordigen Rose, Jean en Ernest verschillende facetten van de ervaringen van immigranten in Frankrijk. Maar Serraille weigert ze te reduceren tot hun identiteit, door ze een emotioneel en sociaal leven te geven dat ruimte biedt voor mysterie en complexiteit. We krijgen vertrouwelijke informatie die de personages zelf niet hebben, maar die puzzelstukjes zullen misschien wel nooit passen. (Srikanth Srinivasan)

FR
À la fin des années 80, Rose quitte la Côte d’Ivoire avec ses deux fils pour s’installer en banlieue parisienne. Cette chronique familiale émouvante suit les trois membres de la famille pendant 30 ans. Un petit bijou avec des acteurs talentueux et une photographie magnifique.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art