Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Skoop sessions
Rk-2

Jeugdfilmfestival JEF 2021

Jeugdfilmfestival JEF 2021

Het JEF festival gaat online. Vanaf 6 februari ontdekt u heel de maand lang de beste jeugdfilms en games op het festivalplatform.

En u steunt er ook de cinema’s mee: na de aankoop van uw online ticket kunt u ervoor kiezen om een deel van de opbrengst te doneren aan Studio Skoop!

Wat valt er allemaal te beleven?

online vertoningen (Video on Demand): 7 euro/film (48 u beschikbaar)
online events en nagesprekken, live streaming van opening- en slotevent met prijsuitreiking, ...
online medialab, activiteiten voor professionals, ...

Het is ook mogelijk om een festivalbox te bestellen voor een optimale ervaring thuis (28 euro)!
Of neem eens (fysiek) deel aan een masterclass (voor -12 jarigen) in de Kopergietery…

Staat u in het kleuter- of lager onderwijs? Dan kunt u het Jeugdfilmfestival naar uw klas halen (film + doe-boekje + tal van educatieve extra’s voor 30 euro per klas) en daarbij ook Studio Skoop steunen!
Klik hier voor meer informatie: Jeugfilmfestival in de klas

Hieronder vindt u de films die wij - in een coronavrije wereld - tijdens de krokusvakantie zouden vertoond hebben in onze zalen. Maar op het festivalprogramma staan nog veel meer fantastische films! Ontdek het volledige aanbod op JEFfestival.be.

KIWI & STRIT 2 (3+)
Esben Toft Jacobsen - Denemarken - zonder dialogen - 40 min.

Nieuwe verhalen over het allergrappigste duo pluizige wezens. Kiwi is geel, netjes en voorzichtig; Strit is paars, groezelig en wild. In hun huisjes op de heuvel, midden in het bos, bedenken ze steeds nieuwe plannen. Maar elk avontuur draait telkens weer uit op een smeerboel. Terwijl deze onverbeterlijke brokkenmakers aan het werk zijn, praten ze hun koddige brabbeltaaltje. In een nieuwe reeks korte filmpjes maken Kiwi & Strit het jongste publiek weer luid aan het lachen.

Bekijk de film hier (t.e.m. 28 februari 2021): Kiwi & Strit 2

ZUSSEN (6+)
Arild Østin Ommundsen & Silje Salomonse - Noorwegen - Ned. gesproken - 85 min.

Vega gaat samen met papa en haar kleine wildebras-zusje Billie op trektocht door de Noorse bossen. Een heerlijke tocht, tot papa in een rotsspleet komt vast te zitten en zijn enkel bezeert. Bang en ongerust gaan ze op zoek naar hulp, maar dankzij enkele magische gebeurtenissen ontdekken ze de kracht van … zusjes! Tussen Vega en Billie knettert en vonkt de energie. Dat is geen verrassing, want ook in het echte leven zijn ze zussen. Een op-en-top familieverhaal dus, en een ode aan de kracht en volharding van kinderen, van meisjes, van zusjes.

Bekijk de film hier (t.e.m. 28 februari 2021): Zussen

HONGERIGE BERENVERHALEN (4+)
Alexandra Májová & Katerina Karhánková - Tsjechië - Ned. gesproken - 42 min.

Grote beer Ned en kleine beer Mishka wonen samen in een hut in het bos. Altijd hebben ze zin in eten. Op de boekenplank in de keuken staat het grote ‘boskookboek’ vol heerlijke recepten. Maar de ingrediënten moeten ze zelf gaan zoeken in het bos, en dat zorgt steeds weer voor grappige ontmoetingen en gekke avonturen. Prachtig getekende, smakelijke verhalen om honger van te krijgen.

Bekijk de film hier (t.e.m. 28 februari 2021): Hongerige berenverhalen

OP DE VLUCHT (8+)
Johanne Helgeland - Noorwegen - Ned. gesproken - 90 min.

Een dag voor kerstmis, in het jaar 1942, worden de ouders van Gerda en Otto gearresteerd. De kinderen blijven alleen achter en ontdekken al snel dat hun ouders iets verborgen hielden in de kelder … Sarah en Daniel, twee joodse kinderen, zitten er verstopt in een geheime kast. Kunnen Gerda en Otto het plan van hun ouders afmaken en hun nieuwe vrienden veilig over de grens naar Zweden brengen?

Bekijk de film hier (t.e.m. 28 februari 2021): Op de vlucht

HALLO WERELD! (5+)
Anne-Lise Koehler & Éric Serre - Frankrijk - Ned. gesproken - 61 min.

Wie ben ik? Heb ik pootjes? Wat eet ik graag? Talloze dieren worden geboren, leven en overleven langs de rivier. De ransuil vliegt ‘s nachts uit. Een watervogel maakt zich onzichtbaar om een vis te vangen. De ijsvogel zoekt een plekje in de zon. Onder water dobberen de snoek en de vuursalamander voorbij, op zoek naar avontuur. Allemaal juichen ze: “Hallo wereld!” In een fantasierijke papier-maché animatie ontwaakt een levendige wereld, die kinderen stap voor stap ontdekken.

Bekijk de film hier (t.e.m. 28 februari 2021): Hallo wereld!

——————————————————

VORIGE EDITIES VAN HET JEUGDFILMFESTIVAL:

Jeugdfilmfestival 2020