Bezoek onze mobiele website
Tickets zijn nu ook eenvoudig online te bestellen door op de juiste dag en speeluur te klikken. Controleer alvorens af te rekenen zeker of u de juiste datum en het juiste uur heeft geselecteerd! - lees meer
Vanaf 30 min. voor vertoningsuur enkel nog tickets aan de kassa

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Rk en
Prk2
Ap rk

Korean Film Festival 2021

Korean Film Festival 2021
Korean Film Festival 2021

Dit jaar vindt in Brussel al voor de 9de keer het Korean Film Festival plaats. Voor het eerst kunt u het ook in Gent bezoeken en op maandag 25 en dinsdag 26 oktober in de zalen van Studio Skoop genieten van 4 prachtige Koreaanse films!

Een klik op een filmtitel hieronder brengt u naar de filmpagina waar u ook de trailer en meer info kunt bekijken. Alle films zijn ondertiteld in het Nederlands en in het Engels.

Het volledige programma van het Korean Film Festival vindt u hier: KOREAN CULTURAL CENTER

EN
This year, the Korean Film Festival takes place in Brussels for the 9th time. For the first time, you can also visit the festival in Ghent! From Monday 25 until Tuesday 26 October we are showing 4 splendid Korean films in cinema Studio Skoop.

A click on the film title underneath takes you to the film page with English synopsis, trailer and more info. All four films are subtitled in English and Dutch.

The complete programme of the Korean Film Festival can be found here: KOREAN CULTURAL CENTER

FR
Cette année, le festival du film coréen revient pour une 9ème édition à Bruxelles. Et pour la première fois, aussi à Gand! Du 25 au 26 octobre nous avons au programme 4 films coréens splendides.

Vous trouvez le programme ci-dessous. Cliquez sur le titre du film pour venir au page du film et trouver le synopsis en français, bande-annonce et plus d’information. Attention! à Studio Skoop, tous les films sont seulement sous-titrés en néerlandais et anglais.

Le programme complet du Korean Film Festival peut être trouvé ici: KOREAN CULTURAL CENTER

HET PROGRAMMA:

THE BOOK OF FISH
Lee Joon-ik - Zuid-Korea - 2021 - 126 min.
met Sol Kyung-gu, Byun Yo-Han, Lee Jeong-eun, ...

“Als edele geboren, droomt de ene ervan nederig te zijn. Als nederige geboren, droomt de andere ervan nobel te zijn.”

In 1801 dient de geleerde Chung Yak-jeon onder de koning in ballingschap op Heuk-san-eiland. Hij arriveert vol vrees op het eiland, maar is gefascineerd door allerlei wonderlijke zeewezens. Hier ontmoet hij Chang-dae, een jonge visser die een enorme bewonderaar is van het confucianisme en oneindig veel weet over de zee. Gefascineerd door zijn kennis, besluit Chung een boek over de zee te schrijven. Hij vraagt Chang-dae hem te helpen om het boek te schrijven, in ruil voor Chang-dae’s studie van het confucianisme.

De vertoning van “The Book of Fish” vond plaats op maandag 25/10/21 om 19u30

BEAUTY WATER
Cho Kyung-hun - Zuid-Korea - 2020 - 85 min.
Animatiefilm in originele versie

Met Beauty Water kan je in 20 minuten een schoonheid worden. Maar zoals het spreekwoord zegt: zo gewonnen, zo geronnen …

Yaeji, die omwille van haar uiterlijk door de wereld wordt genegeerd, is voortdurend ongelukkig. Op een dag wordt er bij haar thuis een doos met Beauty Water en de bijbehorende handleiding geleverd. Dankzij Beauty Water wordt ze een schoonheid die door iedereen wordt bewonderd. Maar naarmate de tijd vordert, loopt haar verlangen om steeds mooier te worden volledig uit de hand, en verwoest het langzaamaan haar leven …

De vertoning van “Beauty Water” vond plaats op maandag 25/10/21 om 22u00

SAMJIN COMPANY ENGLISH CLASS
Lee Jong-pil - Zuid-Korea - 2020 - 110 min.
met Ko Asung, Baek Hyeon-jin, Cho Hyun-Chul, Choi Su-im, ...

Midden jaren 1990 gaan drie kantoorbedienden, die pas afgestudeerd zijn van de middelbare school, samen Engelse les volgen om promotie te maken. Ze beginnen samen te werken om corruptie binnen hun onderneming aan het licht te brengen.

De vertoning van “Samjin Company English Class” vond plaats op dinsdag 26/10/21 om 19u30

POETRY
Lee Chang-dong - Zuid-Korea - 2010 - 139 min.
met Yun Jeong-hie, Lee Da-wit, Kim Hee-ra, Ahn Nae-sang, ...
Winnaar van vele filmprijzen

Mija woont met haar kleinzoon in een kleine stad in de buitenwijken bij de Han-rivier. Ze volgt poëzielessen in een nabijgelegen cultuurcentrum en wordt gevraagd om voor de eerste keer in haar leven een gedicht te schrijven.

Haar zoektocht naar poëtische inspiratie begint met het observeren van het dagelijkse leven waar ze tot nu toe nooit veel aandacht aan had besteed. En Mija is blij verrast met deze nieuwe onrust.

Maar wanneer ze plots wordt geconfonfronteerd met een bijzonder harde realiteit die haar voorstellingsvermogen te boven gaat, beseft ze dat het leven misschien toch niet zo mooi is als ze had gedacht ...

De vertoning van “Poetry” vond plaats op dinsdag 26/10/21 om 22u00