Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
An offer you cant refuse (2)
Kuru cult night 4
Kuru cult night 4 (1)
Kuru cult night 4 (2)

Open Cinema

Open Cinema

Kom binnen en ontdek waar filmpassie huist. Hier belééf je cinema. Van nieuwe titels tot zeldzame parels en inspirerende programma’s. Tussen 1 en 6 oktober 2022 verrassen maar liefst 20 bioscopen en andere filmvertoners met hun gevarieerde aanbod. Allemaal samen, allemaal net dat tikkeltje anders. Welkom op dit magische moment. Welkom tijdens Open Cinema.

In Studio Skoop kunt u op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022 terecht voor een greep uit ons diverse aanbod (van Europese jeugdfilm, over de beste arthouse titels tot absolute cult en gerestaureerde klassiekers) en enkele exclusieve Avant-Premières, die telkens voorzien worden van een deskundige inleiding en/of nabespreking. De volledige Studio Skoop experience is pas compleet na een bezoek aan het Studio Skoop Café, één van de gezelligste verborgen parels in Gent. Elke OPEN CINEMA bezoeker krijgt er een gratis drankje aangeboden.

Tickets (incl. consumptie) voor OPEN CINEMA kosten 9€ (8€ voor de jeugdfilm)/film.
Klik op de titel om tickets online aan te kopen.

PROGRAMMA STUDIO SKOOP

Zaterdag 1 oktober

14u45: DE SLAK EN DE WALVIS
17u00: ONZE NATUUR: DE FILM
19u45: TRIANGLE OF SADNESS
22u15: DON’T WORRY DARLING

Zondag 2 oktober

14u45 THE CHARLIE CHAPLIN COLLECTION: THE KID
16u30: AVANT-PREMIÈRE: SIMONE - LE VOYAGE DU SIÈCLE
19u45: AVANT-PREMIÈRE: DRAGON BALL SUPER: SUPER HERO

list
Daniel Snaddon & Max Lang - Ned. gesproken - 50 min.
Een slak wil de wereld ontdekken. Samen met de walvis wordt het een spannende reis langs ijzige bergen, gloeiende vulkanen en tropische eilanden. Dan gaat het vreselijk mis… Samen met nog 3 andere mooie korte animatiefilms.
Za 01/10 14.45


list
Maria Lise Van Lente, Dick Harrewijn & Pim Niesten - Ned. gesproken - 84 min.
‘Onze Natuur, De Film’ is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten.
Za 01/10 17.00


list
Ruben Östlund - Ned./Frans ondertiteld - 147 min.
Ruben Östlund ontleedt op brute, maar grappige wijze het klassesysteem en zet de superrijken in hun hemd. ‘Triangle of Sadness’ kreeg in Cannes een staande ovatie die 8 minuten aanhield, en won er de Gouden Palm.
Di 01/10 19.45


list
Olivia Wilde - Ned./Frans ondertiteld - 125 min.
Een gedurfde, mysterieuze en visueel sensationele psychologische thriller van regisseur Olivia Wilde met fenomenale rollen van Florence Pugh en Harry Styles, bijgestaan door een indrukwekkende en uitmuntende cast.
Za 01/10 22.15


list
Charles Chaplin - Originele versie - 53 min.
THE KID was Chaplin’s eerste lange speelfilm en hij combineerde daarin komedie met drama. De film was in 1921 wereldwijd een enorm box-office succes. De tijdloze film is nog altijd zeer geliefd bij jong en oud.
Zo 02/10 14.45


list
Olivier Dahan - Ned. ondertiteld - 139 min.
Een intiem en episch portret van een buitengewone vrouw die haar tijdperk bij uitstek uitdaagde en transformeerde door een humanistische boodschap te verdedigen die ook vandaag nog brandend actueel is.
Zo 02/10 16.30


list
Tetsuro Kodama - Ned./Frans ondertiteld - 100 min.
Als Piccolo en Gohan aangevallen worden door 2 androids die zijn gemaakt door een nieuwe Red Ribbon Army, wordt het tijd voor de ware helden om op staan! Een spannende, opwindende manga die ook los van de rest van de franchise kan genoten worden.
Zo 02/10 19.45