Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Rk-2
Skoop sessions
Rk2

Opera, Ballet & Film ‘23

In samenwerking met Opera Ballet Vlaanderen en Cinema Cartoon’s (Antwerpen) presenteert Studio Skoop een boeiende selectie films die zich laat inspireren door de opera’s en de dansvoorstellingen op de affiche van Opera Ballet Vlaanderen.

De filmtitels slaan niet alleen bruggen naar het plot, de thematiek en de sfeer van de gespeelde werken, maar eveneens naar de scenische concepten van de producties. Dit jaar is voorlopig nog maar 1 film ingepland, naar aanleiding van Wagners ‘Tristan und Isolde’.

In een korte toelichting een kwartiertje voor de voorstelling worden film en opera/ballet samengebracht.

WHITE EPILEPSY, Philippe Grandrieux

Schimmen zijn het - bestaan ze wel echt? White Epilepsy is een film als een droom, of als een nachtmerrie. Midden in een bos voeren twee naakte lichamen, dat van een man en een vrouw, uiterst langzaam een grimmige choreografie op. Het lijkt een oeroud ritueel rondom overheersing en onderwerping. De mannelijke schim trekt zich terug, maar de vrouw laat hem niet gaan; ze werpt zich op hem.

Regisseur Philippe Grandrieux, regisseur van Tristan und Isolde bij Opera Ballet Vlaanderen en filmmaker, toont de ceremoniële, dierlijke worsteling in vertraagde beelden, waarbij de lichamen soms niet meer lijken dan een verzameling spieren, pezen en bleek vlees - als in de schilderijen van Francis Bacon. Behalve angstaanjagend en gewelddadig oogt de dans soms ook sensueel. Het hoofdthema van de film is angst, waarbij de kijker vanuit een veilige positie - als door het schietgat in een kasteelmuur - toekijkt.

De vertoning van WHITE EPILEPSY vindt plaats op zondag 5 maart ‘23 om 14u30 in Studio Skoop
Klik hier voor tickets

——————————————————

EERDERE EDITIES:

OPERA, BALLET & FILM ‘22

OPERA, BALLET & FILM ‘19-‘20