Bezoek onze mobiele website

Aanrijding in Moscou

Christophe Van Rompaey - België - 2007 - 102 min.
met Barbara Sarafian, Johan Heldenbergh, Jurgen Delnaet, ...
Filmfestival Cannes 2008: ACID Award, Grand Golden Rail, SACD Award

In het kader van DE GENTSE FILMFEESTEN
- op woensdag 13 juli om 14.45
- op vrijdag 15 juli om 20.00
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

Matty is een 41-jarige huismoeder, Johnny is een 29-jarige truckchauffeur. Beiden leiden een stil bestaan. Ze zijn allebei op de vlucht voor hun gevoelens. Ze hebben, zoals velen onder ons, hun innerlijke wereld als het ware laten inslapen. Tot ze met elkaar in aanrijding komen op het parkeerterrein van de Colruyt in Ledeberg en een vlammende ruzie (“Hoe groter de camion, hoe kleiner de bougie”) ontstaat over wie nu eigenlijk in de fout is. Hun kleine botsing zal een ingrijpende invloed hebben op hun beider levens. Johnny ziet in Matty al gauw een bijzondere vrouw. Matty voelt zich tot Johnny aangetrokken maar haar hele leven ligt in de weg. Meteen het begin van een romantisch verhaal vol drama en humor.

‘Aanrijding in Moscou’ is een verhaal over liefde en hoop. Het is een klassieke romantische komedie waarin we ontdekken hoe beide protagonisten elkaar aantrekken en dan weer afstoten om zich vervolgens (misschien) te verzoenen. Maar het is niet hun sociale achtergrond die hun liefde in de weg staat, ze worden hier gedwarsboomd door hun leeftijd, hun verleden maar vooral door hun eigen persoonlijkheid.

“Delightful. One of the year’s more realistic onscreen love stories” - ★★★★ Time Out New York

“Packed with plenty of drama, laughs and sentimental charm” - Variety

“A warm, witty portrayal of love…” - Hollywood Reporter

“Passionate and impulsive… the movie’s steady attention to detail lends it a texture rarely found in films” - New York Times

“A triumph of remarkable luck and talent… Barbara Sarafian gives an Oscar-caliber performance.” - Film Journal International

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art