Na moeilijke coronajaren en een trage herstart van de cinema-sector mogen we eindelijk terug feesten zonder limieten. Deze zomer willen we de filmliefhebbers dus ook ongebreideld filmplezier aanbieden in de vorm van een zomerfestival. Een gevarieerde selectie films op vaste vertoningsmomenten, de hele zomer lang!
Klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets.
Elk seizoen komen er films in de zalen die door de mazen van het net glippen. Echte filmparels die door omstandigheden niet de aandacht van het publiek kunnen grijpen. Films die u eigenlijk echt wou zien, maar die te vroeg van het programma verdwenen. Films die zo goed zijn, dat u ze eigenlijk twee keer wil zien… “Everyone deserves A SECOND CHANCE”, en dat is met deze films niet anders. Als surplus halen we ook (recente) filmklassiekers uit het archief, vaak in gerestaureerde versie. PURE CINEMA die het grote scherm verdient, films om te (her)ontdekken en nostalgisch bij weg te dromen in de pluche zetels.
De meest succesvolle film uit de geschiedenis van Studio Skoop kan niet ontbreken in onze zomerprogrammatie. In deze tijdloze klassieker voelt u alles wat u in een mensenleven moet voelen, en u hoeft er maar 6 uur wakker voor te blijven.
Deze magistrale, uit twee delen bestaande, meeslepende en aangrijpende familiekroniek is een meesterlijk verteld verhaal vol emotie en inhoud en biedt een fascinerend beeld van de Italiaanse samenleving in de laatste helft van de 20ste eeuw.
De revelatie van deze film heet Jasna Djuricic. Zonder ook maar één lijk in beeld te zien, zie je de hele genocide van Srebrenica in de ogen van haar personage Aida. Een verbluffende en emotionele film, terecht verkozen tot Beste Europese Film van 2021.
Terwijl Jean de Carrouges zijn lans meesleept naar het slagveld, loopt Jacques Le gris zijn lans achterna naast het slagveld. Marguerite is het slachtoffer van beide heren. De middeleeuwen, vandaag… sacrebleu… dank u Ridley Scott!
Tot op heden is Woody Allen alleen schuldig aan het feit dat hij een unieke en humoristische kijk heeft op het leven en de liefde. Zolang dat het enige is waar hij schuldig aan is, hebben wij geen schroom om één van zijn beste films ooit te herbekijken.
Een film met liefde voor muziek, muziek over liefde en over muziekliefde. Charlie Parker was een fenomeen op en naast het podium. Clint Eastwood, die de film regisseerde, is dat nog steeds.
‘Burning’ kreeg de hoogste quotatie van de internationale filmpers in Cannes OOIT. De film is gebaseerd op een kortverhaal van Murakami en bouwt gradueel, dankzij een karrevracht symboliek en mysterie, de spanning ten top.
Wetenschappelijk accuraat en toch meesterlijk ambigu. Kubrick vermeed conventioneel cinematografische en narratieve technieken, enkel en alleen om u uit uw sokken te blazen in 1968, en nog een keer in 2022 in gerestaureerde versie.
“You’ve got ten minutes, you fucking pathetic pansy-ass fruit-fuck!” Wij waren al verkocht na de eerste twee seconden in dit virtuoos drama over de reikwijdtes van de bezieling…
Het enige voordeel aan overbevolking is dat er elk jaar heel veel mensen worden geboren die ‘Pulp Fiction’ nog niet hebben gezien. En laat ons eerlijk zijn, je leven begint pas nadat je ‘Pulp Fiction’ in de cinema hebt gezien.
Een onverwachte hit in onze zalen in 2004. Dit integere en door Romain Duris prima geacteerde psychodrama van Jacques Audiard stond meer dan zes maanden op ons programma. Ons hart heeft nadien nooit meer zo hard geslagen.
Hypnotiserend, angstaanjagend, en pure cinema! Een masterclass van Stanley Kubrick die rijpt als een goeie wijn. Nu exclusief in 4k. Komen kijken voor hij verschraalt is de boodschap.
Een stadssymfonie van de 21ste eeuw, vermomd als één van de vorige eeuw. Je moet Jacques Audiard de truken van de foor niet leren. “Le cinéma, c’est moi” moet hij gedacht hebben, en hij dropte deze bom op Parijs (eens een figuurlijke, mooi meegenomen).
Lang voor ‘The Power of the Dog’, Campions magistrale laatste worp, was er de hit ‘The Piano’ (1993). Nu in gerestaureerde versie. Een film die u absoluut op groot scherm moet zien.
De Nederlandse topfotograaf Anton Corbijn bewees met deze biopic over Ian Curtis dat hij het ook met bewegende beelden kan: absolute wereldklasse tentoonspreiden.
Visueel uitzonderlijk inventief en verhalend briljant, doet deze filmische stomp in de maag westerse films als ‘Reservoir Dogs’ en ‘Se7en’ verbleken.
Wie in 2019 niets vermoedend een ticketje voor ‘Parasite’ kocht zag een uitstekende komedie, een sociaal-realistisch drama en een (revenge-)thriller in één. En het werkte! Wat een beest van een film.
De film greep naast een Oscar en naast de Palme d’Or. Spike Lee is er nooit van bekomen en is kwaad gebleven. Terecht als u het ons vraagt, want met enig gebrek aan nuance kunnen we beamen dat dit de meest genuanceerde film over racisme ooit is.
Een moderne klassieker die je meer levend doet voelen dan alle zondagavonden en maandagen bijeen. Het leven zoals het is, dat is ‘Boyhood’.
De peetvader van de Franse shock-cinema heeft met onomkeerbare zekerheid een bommetje gedropt in 2002 waar wij nog steeds van aan het bekomen zijn.
‘The Dreamers’ gaat over seks, filmgeschiedenis en politiek. En in die volgorde. Maar hij gaat vooral over een vervlogen tijdgeest van onbegrensd experiment en optimisme.
Wie bereikte als eerste de top van Mount Everest? Alleen de Kodak waarmee zij zichzelf op het dak van de wereld fotografeerden, kan de waarheid onthullen. Een spannend avontuur in het adembenemende landschap van de Himalaya, geïnspireerd door ware feiten.
Verrukkelijke en onvergetelijke Japanse film, waarin alles wat het leven de moeite waard maakt wordt gevierd en bezien vanuit voedsel. Een intens geliefde klassieker, die zijn tijd ver vooruit was.
Wo |
24/08 |
19.45 - Slurp voor de film in het Skoop café van een heerlijke portie Reimen! i.s.m. Japan-Square en Team Gohan
|
Vr |
26/08 |
22.15 |
Za |
27/08 |
17.15 |
Ma |
29/08 |
19.45 |
Een heerlijk relativerende egotrip van een Hollywood has-been, een puike Michael Keaton en enkele geflipte bijrollen. Iñárritu doet ons duizelen en dromen.
Binnenkijken in het brein van wijlen Kurt Cobain, vakkundig verteld en naar beeld vertaald. De jonge snaken en latere grunge-iconen van Nirvana de ziel uit hun lijf zien spelen in een halfleeg jeugdhuis, zalig.
Satire zoals alleen Yorgos Lanthimos deze brengen kan. Absurd, extreem grappig en verrassend ontroerend.
Goed voor de Gouden Palm in 2017. Eerder dit jaar schoot Östlund in Cannes opnieuw de hoofdvogel af met ‘Triangle Of Sadness’ (vanaf 28/09 op ons programma!). Voorlopig moeten we nog even genoegen nemen met deze herneming van ‘The Square’.
Eind 1944. Japan is de oorlog aan het verliezen. Op bevel van de mysterieuze majoor Taniguchi wordt de jonge Hiroo Onoda naar een eiland in de Filipijnen gestuurd. De oorlog eindigt kort erna, maar niet voor Onoda.
Wanneer Nora naar het eerste leerjaar gaat, ziet ze dat haar grote broer Abel op de speelplaats wordt lastiggevallen. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt. Een meeslepende duik in het niet zo onschuldige leven op school.
Joe, een getroebleerde geest, redt een vermiste tiener uit de klauwen van de prostitutie. Corruptie en wraak ontketenen een storm van geweld in deze ‘Taxi Driver’ van de 21ste eeuw.
Meezingen, roepen, dansen, schelden… het mag voor één keer allemaal in Studio Skoop. Zolang je je manieren maar niet houdt.