Bezoek onze mobiele website

Bird

Clint Eastwood - USA - 1988 - 161 min.
met Forest Whitaker, Diane Venora, Michael Zelniker, Samuel E. Wright, …
Opgelet! Deze film is niet ondertiteld!

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / PURE CINEMA
- op woensdag 27 juli om 17.00
- op vrijdag 29 juli om 17.00
- op dinsdag 2 augustus om 19.30
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

Clint Eastwood, zelf een gigantische jazz fan, romantiseert het leven van Charlie “Yardbird” Parker. De visionaire jazz-entertainer en begaafd muzikant zette onze favoriete Copère (inwoner van Dinant) Adolphe Sax internationaal op de kaart. Naast een carrièreschets van een creatief genie, behandelt Eastwood behendig de problemen en demonen waar de jazzlegende mee kampte.

Charlie Parker was een enigma. De kracht en de schoonheid van zijn stijl plaatsten hem ver voor zijn tijd, maar de elementen van zijn off-stage persona zorgden voor een felle interne strijd. De film geeft inzicht in Parkers voorliefde voor alcohol, drugs en foute vrouwen, maar verbloemt tevens de essentie van zijn allesbepalende romance met Chan Richardson. De complexiteit van zijn persoon én zijn muziek gaan hand in hand en vormen de centrale spil van deze biopic.

Zowel de vertolking van de fenomenale Forest Whitaker, de muziek (die werd geadapteerd door een resem topmuzikanten) als de integere regie van Eastwood vielen internationaal in de prijzen en maken ‘Bird’ tot op heden nog steeds één van de, om niet te zeggen dé, beste jazzfilm(s) ooit!

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art