Bezoek onze mobiele website

Birdman

Alejandro González Iñárritu - USA - 2014 - 119 min.
met Michael Keaton, Emma Stone, Naomi Watts, Edward Norton, Zach Galifianakis,…
Winnaar van 4 Oscars: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Originele Scenario, Beste Cinematografie

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / A SECOND CHANCE
- op donderdag 25 augustus om 19.45
- op zaterdag 27 augustus om 22.00
- op maandag 29 augustus om 17.15
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

“Grand, spectacular, star-powered cinema”, “A marvelously entertaining picture”,“Michael Keaton returns with the comeback of the century”, “Birdman flies very, very high”. De Amerikaanse filmpers wist ‘Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)’ duidelijk te smaken, toen de film het afgelopen Filmfestival van Venetië opende. Mexicaans regisseur Alejandro González Iñárritu (‘Amores Perros’, ‘21 Grams’,‘Babel’, ‘Biutiful’) levert dan ook een verrassende satire af op de moderne celebritycultuur en Hollywoods huidige obsessie met superhelden.

Centraal in deze visueel wervelende zwarte komedie staat een acteur die ooit bovenaan de A-List van Hollywood prijkte als de populaire superheld Birdman, maar daarna in de vergetelheid sukkelde. Hij probeert zijn carrière nieuw leven in te blazen op Broadway met een theateradaptatie van Raymond Carvers kortverhaal ‘What We Talk About When We Talk About Love’. Michael Keaton - die in de jaren ‘90 furore maakte met de Batman-films van Tim Burton - is de uitgelezen keuze om Birdman te incarneren. Hij vertolkt het alter- ego van de uitgerangeerde filmster Riggan Thomson met een heerlijk energieke dosis zelfspot.

Ook filmtechnisch is ‘Birdman’ een parel: Iñárritu laat zijn typische handgeschoten stijl achterwege, en samen met Emmanuel Lubezki (de Oscarwinnende cameraman van ‘Gravity’ en ‘Children of Men’) giet hij zijn backstagetrip in een eindeloos vloeiende long- take, waardoor je als kijker meegesleurd wordt in een rollercoaster doorheen de coulissen en de backstageruimtes van het New Yorks Broadwaytheater. Maken het plaatje compleet: de scheurende percussie-soundtrack, de waanzinnige dialogen en de al even geschifte bijrollen van onder meer Edward Norton, Emma Stone en Zach Galifianakis. “Fasten your seatbelts, it’s going to be a bumpy night,” wist Bette Davis al in ‘All About Eve’, nog zo’n film over ouderdom en Broadway. Het zijn woorden die u als kijker met sardonisch plezier ter harte mag nemen. (Bron: Film Fest Gent)

“Een Oscar voor Keaton, nú!” - ★★★★ Humo

“‘Birdman’: een vlucht naar de meest duizelingwekkende uithoeken van de verbeelding” - De Morgen

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art