Bezoek onze mobiele website

Burning

Lee Chang-dong - Zuid-Korea - 2018 - 148 min.
met Ah-in Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Jeon,…
FF Cannes 2018: FIPRESCI (internationale filmcritici)

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / A SECOND CHANCE
- op donderdag 4 augustus om 19.45
- op vrijdag 5 augustus om 17.00
- op maandag 8 augustus om 19.45
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

De ‘talk of the town’ tijdens het filmfestival van Cannes 2018 was de psychologische thriller ‘Burning’ van de Zuid-Koreaan Lee Chang-dong, die u misschien nog zal kennen van het magistrale ‘Poetry’. ‘Burning’ kreeg de hoogste quotatie van de internationale filmpers in Cannes OOIT. De film is gebaseerd op een kortverhaal van Murakami en bouwt gradueel, dankzij een karrevracht symboliek en mysterie, de spanning ten top.

Jong-soo droomt ervan zijn eerste roman te schrijven en bakt er professioneel maar weinig van. Wanneer hij terug verhuist naar zijn geboortedorp, zijn vader heeft het aan de stok met autoriteiten, komt hij Hae-mi tegen. Ze beweert zijn buurmeisje te zijn en samen op de schoolbanken te hebben gezeten, maar Jong-soo herinnert zich er bitter weinig van. Het lelijke eendje is uitgegroeid tot een mysterieuze zwaan en Jong-soo heeft het genoegen er een kortstondige affaire mee te beleven, net voordat ze haar vleugels wil strekken in Noord-Afrika. Jong-soo belooft op haar kat te letten, en wanneer ze terugkeert van haar trip zeult ze wat extra ballast mee. En dit in de vorm van Ben, een gladde rijke paling uit Seoul. Beide kemphanen nemen het tegen elkaar op en na een epische avond worden geheimen uitgewisseld die beter onuitgesproken waren gebleven.

Er zijn verschillende elementen die deze film verheffen tot een tijdloos meesterwerk. Los van het geniale script en de meeslepende opbouw, speelt de droomachtige cinematografie van Hong Kyung-pyo (‘Snowpiercer’, ‘Mother’, ‘The Wailing’,…) een grote rol in het succes. De acteerprestaties van Steven Yeun en Yoo Ah-in zijn van een dergelijke niveau dat de karma-goden instant blindheid zouden veroorzaken, mochten we ze hier niet vermelden. Maar het is nieuwkomer Jeon Jong-seo die ons compleet uit ons sokken heeft geblazen met haar magnetische vertolking die voor de eeuwigheid in het ijle zal zweven. M.a.w. KOM DAT ZIEN!

FR
Lors d’une livraison Jongsu, un jeune coursier, tombe par hasard sur Haemi, une jeune fille qui habitait auparavant son quartier. Elle lui demande de s’occuper de son chat pendant un voyage en Afrique. À son retour, Haemi lui présente Ben, un homme mystérieux qu’elle a rencontré là-bas.

EN
Jong-soo, a part-time worker, bumps into Hae-mi while delivering, who used to live in the same neighborhood. Hae-mi asks him to look after her cat while she’s on a trip to Africa. When Hae-mi comes back, she introduces Ben, a mysterious guy she met in Africa, to Jong-soo. One day, Ben visits Jong-soo’s with Hae-mi and confesses his own secret hobby.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art