Bezoek onze mobiele website

De battre mon coeur s’est arrêté

Jacques Audiard - Frankrijk - 2004 - 107 min.
met Romain Duris, Niels Arestrup, Linh-Dan Pham, Aure Atika, Emmanuelle Devos, Jonathan Zaccaï, …

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / PURE CINEMA
- op donderdag 4 augustus om 17.15
- op zaterdag 6 augustus om 20.00
- op maandag 8 augustus om 17.15
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

Tom is een Parijzenaar van 28 die zijn brood verdient door huizen op te kopen en te verkopen en zich vooral niks aan te trekken van de mensen die er wonen. Maar nu hij de 30 ziet naderen, begint hij steeds meer te beseffen hoe leeg zijn leven wel is. Bovendien moet hij tot zijn ontzetting vaststellen dat hij in precies hetzelfde destructieve spoor is beland als zijn vader, ook een gewetenloze makelaar in onroerend goed en iemand die compleet vereenzaamd is geraakt. De tijd is met andere woorden rijp voor verandering, en die kans dient zich aan als Tom op een avond toevallig zijn vroegere pianoleraar weer ontmoet. De vraag is alleen of een mens wel echt zijn lot in eigen handen kan nemen.

Jacques Audiard haalde de inspiratie voor ‘De battre mon coeur s’est arrêté’ bij ‘Fingers’, een minder bekende film van James Toback uit de late jaren 70. Samen met zijn vaste coschrijver Tonino Benacquista hakte Audiard de typische overdaad van die tijd weg en puurde het verhaal uit tot het intense portret van een gefrustreerde man. De manier waarop Audiard die opgekropte emoties in beeld brengt, is bepaald indrukwekkend.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art