Bezoek onze mobiele website

De Club van Lelijke Kinderen

Jonathan Elbers - Nederland - 2019 - 91 min.
met Sem Hulsman, Faye Kimmijser, Narek Awanesyan, Maan de Steenwinkel, …

“Hou het schoon!” De slogan van President Isimo gaat niet enkel over de straten maar ook over de mensen in zijn land. Al wie niet voldoet aan het schoonheidsideaal van de president, wordt opgepakt en opgesloten. Zoals Paul en enkele honderden andere ‘lelijke’ kinderen. Paul kan ontsnappen en samen met zijn vrienden bereidt hij een opstand voor. Binnen de kortste keren staat het land in rep en roer.

Grimmige dystopie voor kinderen is een zeldzaam genre. Na het zien van De club van lelijke kinderen vraag je je af waarom! Een filmtitel die het grote publiek shockeerde, over een thema dat dringend besproken moet worden. Een oorlog van saai en grijs tegen honderdduizend kleuren.

Met knap acteerwerk en ondanks het voor internationale begrippen bescheiden Hollandse budget weet Elbers ons mee te nemen in en vooral te overtuigen van een wereld waarin het moeizaam bewegen en overleven is als je ook maar een beetje buiten de toon valt. Heel actueel!

In het kader van ‘de Filmstones’.
Nederlands gesproken.
Vanaf 8 jaar.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art