Bezoek onze mobiele website

Do The Right Thing

Spike Lee - USA - 1989 - 120 min.
met Danny Aiello, Ossie Davis, Ruby Dee, Spike Lee, …
Genomineerd voor de Gouden Palm en 2 Oscars

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / PURE CINEMA
- op woensdag 17 augustus om 17.15
- op zaterdag 20 augustus om 19.45
- op maandag 22 augustus om 17.15
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

De eerste film die Barack en Michelle Obama samen zagen tijdens hun allereerste afspraakje, en ook wel de beste film over racisme ooit gemaakt. Spike Lee wilde met zijn derde film (na ‘She’s Gotta Have It’ en ‘School Daze’) een statement maken aangaande de rassenproblematiek in veel Amerikaanse steden. De film veroorzaakte een enorme controverse, omdat Lee het aandurfde om een dergelijk complex probleem aan te snijden, zónder dat hij daarbij impliceert de wijsheid in pacht te hebben.

Het is de heetste dag van het jaar in Bedford-Stuyvesant, een overwegend zwarte wijk in Brooklyn, New York. ‘Yes, it’s hotter, it’s muggier, and, yes, you’re going crazy’, is te lezen op een krant in een kiosk. Nauwelijks overdreven, want hitte kookt de hersenen en doet misdaad gedijen. In dit Bed-Stuy werkt de luie Mookie als pizzabezorger voor de Italiaanse Sal en diens zonen Pino en Vito. Terwijl hij zijn bezorgingen doet bij de plaatselijke DJ en zijn Puerto Ricaanse vriendin stijgt de temperatuur en daarmee ook het temperament van sommige wijkbewoners. Op zo’n verhitte dag is een smeulende sigaret genoeg om een bosbrand te ontsteken. In al zijn morele verwarring, in de ferme weigering ons te tonen wat the right thing is, is de film een feilloos portret van een land dat zich nog altijd laaft aan een droom die vaker illusie dan realiteit is gebleken.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art