Bezoek onze mobiele website

En cour(t)s de route #1: Verrassend kort / Mondes étranges

Boris Kuijpers/Ruth Mellaerts/Sacha Feiner/Wannes Vanspauwen/Patrick Ridremont/Jordan De Deken - België - 2022 - 85 min.

UNIEKE VERTONING OP WOENSDAG 26 OKTOBER OM 20.00 UUR.
Klik hier voor tickets

Met selecties op grote festivals als Cannes en Berlijn deden Vlaamse, Waalse en Brusselse kortfilms de voorbije jaren heel wat stof opwaaien. Alleen geraakte dat heugelijke nieuws niet altijd voorbij de taalgrens. Met de steun van de Franse en Vlaamse Gemeenschap willen Dalton Distribution en de Agence Belge du Court Métrage daar verandering brengen en bruggen bouwen met een gezamenlijke reeks kortfilmprogramma’s. Onder de noemer ‘En cour(t)s de route’ brengen we 4 compilaties uit van Belgische kortfilms, die in het hele land te zien zullen zijn:

#1 Vreemde Werelden - Verrassend Kort - werd uitgebracht in oktober 2022
#2 Buiten bereik - Een Streepje Muziek - werd uitgebracht in december 2022
#3 Filmmakers van Morgen - De Nieuwe Lichting - verscheen in maart 2023
#4 Au Fil de l’Eau - Met De Stroom Mee - wordt in juni 2023 uitgebracht

Elk van de programma’s biedt een uniek universum en bestaat uit Belgische films die in België en internationaal bekroond zijn. Zij zijn alle toegankelijk voor een Frans- en Nederlandstalig publiek. De vertoningen vinden plaats in aanwezigheid van de regisseurs of leden van het team, of gaan vergezeld van een speciaal evenement in verband met het programma.

‘Verrassend Kort / Mondes Étranges’ is een programma van 5 films die aantonen dat de kortfilm bovenal het creatieve brein van de filmindustrie is. Vanaf het eerste shot nemen deze films je mee naar een bevreemdende, verrassende en soms knotsgekke wereld. Binnen een korte tijdspanne en vaak met een beperkt budget toveren deze makers een heel nieuw universum tevoorschijn.

The Day the dogs disappeared
Ruth Mellaerts, Boris Kuijpers / 2017 / 20 min.
Als de Franse bulldog van de familie Haese verdwijnt, probeert Anna haar gezin te beschermen tegen een onbestemde dreiging. Een gevoel van angst sijpelt langzaam het leven van de familie binnen…
“Een spannende en mysterieuze thriller, met hints naar bovennatuurlijke elementen.” - Kortfilm.be

Derniere Porte au Sud
Sacha Feiner / 2015 / 15 min.
De wereld is gemaakt van vloeren, verbonden door trappen, en gemaakt van kamers”. Zo ziet de wereld eruit volgens een kind en zijn siamese hoofd, die sinds hun geboorte door hun moeder in huis worden opgesloten. Tot ze op een dag, na het zien van een vreemd licht, vastberaden zijn om… het einde van de wereld te vinden.
Grand Prix, Anima, 2015
Beste Internationale Kortfilm, Festival international du court-métrage de Clermont-Ferrand, 2016
Beste Belgische Kortfilm, FIFF Namur, 2015

De Dag Die Wit Was
Wannes Vanspauwen / 2021 / 15 min.
Een groep mensen die elkaar niet kennen staat vast in de file op een mistige autosnelweg. De mist wil maar niet opklaren en dat zorgt voor veel onzekerheid.
Juryprijs, Kortfilmfestival Leuven, 2021
Speciale Vermelding, Film Fest Gent, 2021

La Station
Patrick Ridremont / 2017/ 12 min.
Een pasgetrouwd koppel en hun zus stoppen bij een mysterieus tankstation. Binnen zit een vreemde man en een nog vreemdere kopieermachine.

Old Born
Jordan De Deken / 2020 / 21 min.
Dawa groeit op in een primitieve samenleving van wezens die, in tegenstelling tot haar, geen identiteit of emoties hebben. Op een dag verkent ze de grenzen van haar wereld. Ze stoot op een mysterieuze barrière, vergezeld van een kleurrijke vreemdeling.
“De esthetiek, het gebruik van licht en kleuren zijn fenomenaal en doen denken aan de Hollandse meesters uit de 17e eeuw.” - Kortfilm.be

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art