Bezoek onze mobiele website

Irréversible

Gaspar Noé - Frankrijk - 2002 - 95 min.
met Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel, Philippe Nahon, …

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / PURE CINEMA
- op donderdag 18 augustus om 20.00
- op vrijdag 19 augustus om 22.30
- op dinsdag 23 augustus om 17.15
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

Een jonge vrouw wordt door een onbekende verkracht. Haar vriend en haar ex besluiten daarop samen het recht in eigen hand te nemen. Met dit heikel onderwerp snijdt Gaspar Noé terug een controversieel thema aan. Noé werd bekend met de films ‘Carné’ en vooral ‘Seul contre tous’, waarmee hij zich een reputatie opbouwde van controversiële cult-cineast, die schokkende beelden niet uit de weg gaat. Een reputatie die hij met ‘Irréversible’ in 2002 kracht bijzette. 20 jaar later is de film nog even shockerend, de vertelstijl nog even ingenieus en de boodschap nog even krachtig.

“Het is niet eenvoudig om als bioscoopganger je verantwoordelijkheid te nemen voor de wrede taferelen waar Noé zijn publiek deelgenoot van maakt. Zijn omgekeerde hellevaart begint als een duistere, ontredderende duizeling. Het is een bezwete nacht, de wereld verkeert in een agressieve dope- en drankroes. De camera (vaak door Noé zelf bediend) is boven en onder, tolt, het achterstevoren afgespeelde geluid draait en dreint en krijst. De film verbeeldt niet alleen de stuurloze paniek van zijn hoofdpersonen, die de verkrachting op de vriendin van een van hen willen wreken. De film is paniek. De toeschouwer is in de film.” - De Filmkrant

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art