Bezoek onze mobiele website

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de programmatie in je mailbox

verstuur
Affiche

Les Hirondelles de Kaboul

Zabou Breitman & Eléa Gobbé-Mévellec - Frankrijk - 2019 - 81 min.
met de stemmen van Hiam Abbass, Simon Abkarian, Swann Arlaud, ...
Annecy International Animated Film Festival: Gan Foundation Award

Herneming in het kader van de Franse Filmweek.
Doelgroep: SO 2de en 3de graad

Zomer 1998. Kabul ligt in puin en bevindt zich in de wurggreep van de Taliban. Een jong meisje speelt muziek, een beetje te luid. Een man met een ongelukkig huwelijk bewaakt de vrouwengevangenis. Zijn vrouw lijdt aan een ziekte die geen dokter kan genezen. Twee jonge geliefden proberen zich staande te houden en blijven ondanks alles geloven in hun toekomst samen, tot het noodlot toeslaat.

Een genuanceerd scenario belicht de hachelijke situatie vanuit vele ooghoeken en toont hoe het leven ook onder een dictatoriaal regime noodgedwongen door moet gaan. De bewuste keuze voor animatiefilm, met prachtige pastelkleuren, schaduwen en aquarellen, laat de regisseurs toe het ontoonbare voelbaar te maken voor de toeschouwer. De hyperrealistische sfeer die de animatie oplevert creëert tegelijk afstand en nabijheid. Afstand, waardoor de onverdraaglijke gruwel toch iet of wat te verteren valt, en nabijheid, met een enorme emotionele betrokkenheid bij het lot van de personages.

Deze verfilming van het gelijknamige boek van Yasmina Khadra is zowel visueel als emotioneel boeiend, en biedt de kijker een ongeëvenaarde blik op het leven onder het juk van religieus extremisme.

‘“The Swallows of Kabul’ vividly captures the horror of life under Sharia Law, packing such a visceral punch in its drama that it’s often easy to forget you’re watching a beautiful work of hand drawn animation.” (Film Inquiry)

“Een mooie, meeslepende ballade over liefde in tijden van extremisme.” (Knack Focus)

“Une perle d’animation et d’humanité.” (Moustique)

Trailer

Deel film

Prijzen Algemeen tarief: 10,00 €
Reductie tarief: 8,00 €
Filmstones: 7,50 € (iedereen) / Korte film: 6,50 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art vac