Bezoek onze mobiele website

Les Olympiades

Jacques Audiard - Frankrijk - 2021 - 106 min.
met Noémie Merlant, Makita Samba, Jehnny Beth, Lucie Zhang, …

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / A SECOND CHANCE
- op woensdag 10 augustus om 22.30
- op vrijdag 12 augustus om 19.45
- op maandag 15 augustus om 20.00
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

Parijs is meer dan de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Tuilerieën. Dat beseft ook Jacques Audiard: de 69-jarige regisseur van ‘Un Prophète’ stelt in ‘Les Olympiades’ zijn camera op in het 13de district van de Franse hoofdstad, waar hoge, anonieme appartementsblokken het straatbeeld bepalen.

In die blokken wonen eenzame, verloren zielen die hun weg zoeken in de amoureuze en existentiële doolhof die een grootstad kan zijn. Zo is er de eigengereide Émilie, die in een callcenter samenwerkt. Ze deelt haar appartement en ook even haar bed met Camille, een charmante leraar die meer verwachtte van het leven. Verderop herneemt de onzekere Nora (een schitterende Noémie Merlant, uit ‘Portrait de la jeune fille en feu’) haar studie rechten, tot haar medestudenten haar verwarren met het webcammodel Amber Sweet (Jehnny Beth, voorheen vooral bekend als zangeres van Savages).

Het stijlvolle zwart-wit van Les Olympiades brengt al snel nouvelle vague en rive gauche-films als ‘À bout de souffle’ en ‘Paris nous appartient’ in herinnering, en occasionele stilistische ingrepen als splitscreens knipogen naar de graphic novels van Adrian Tomine waarop Audiard zijn film baseerde. Maar de Franse cineast, die voor het scenario samenwerkte met ‘Petite maman’-regisseur Céline Sciamma, trapt niet in de val van nostalgie en visuele spielerei.

‘‘Les Olympiades’ is een zwierige, bitterzoete en meesterlijke stadssymfonie’- ★★★★☆ De Morgen

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art