Bezoek onze mobiele website

Onoda

Arthur Harari - Japan/Duitsland/België/Frankrijk/Italië - 2019 - 165 min.
met Yûya Endô, Kanji Tsuda, Yûya Matsuura, …

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / A SECOND CHANCE
- op woensdag 31 augustus om 17.00
- op donderdag 1 september om 19.30
- op zondag 4 september om 17.00
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

Eind 1944. Japan is de oorlog aan het verliezen. Op bevel van de mysterieuze majoor Taniguchi wordt de jonge Hiroo Onoda naar een eiland in de Filipijnen gestuurd, vlak voor de Amerikaanse landing. Het handjevol soldaten waarmee hij de jungle intrekt, ontdekt al snel de onbekende doctrine die hen aan deze man zal binden: de Geheime Oorlog. Voor het Keizerrijk is de oorlog bijna ten einde. Voor Onoda zal die 10.000 nachten later eindigen.

Dit onwaarschijnlijke, straffe en meeslepende verhaal over de onzin van oorlog wordt op magistrale manier in beeld gebracht door de Japanner Arthur Harari. We kunnen hier zonder enige zin voor overdrijving spreken van een instant klassieker qua vorm, inhoud en integrale uitvoering.

“Elke oorlog is zinloos, maar dit is wel extreem. Mogelijk werkt de film ook als een metafoor: hoe sommigen weigeren te geloven dat een oorlog gedaan is. Hoe mensen zichzelf kunnen overtuigen van de waanzinnigste complottheorie. En hoe moeilijk mensen het hebben om toe te geven dat ze verkeerd zaten.” - De Standaard

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art