Bezoek onze mobiele website

Pulp Fiction

Quentin Tarantino - USA - 1994 - 154 min.
met John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson, Bruce Willis, …
Oscar voor Beste Scenario

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / PURE CINEMA
- op woensdag 3 augustus om 17.00
- op vrijdag 5 augustus om 20.00
- op zaterdag 6 augustus om 17.00
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

‘Pulp Fiction’ is de tweede langspeelfilm van regisseur Quentin Tarantino. De cineast gooide hoge ogen met zijn debuutfilm ‘Reservoir dogs’ en loste de hooggespannen verwachtingen ruimschoots in met ‘Pulp Fiction’. De film wordt aanzien als een van de meest toonaangevende films van de jaren 90 en kent bijna evenveel fervente voor- als tegenstanders. U vindt hem ofwel overdonderend goed ofwel barslecht.

“Pulp fiction” lijkt in eerste instantie een erg gewelddadige banale misdaadfilm doorspekt met verwijzingen naar de popcultuur, weinig diepgang en een opvallende niet-chronologische montagestijl. Hoe komt het dat deze op het eerste zicht doordeweekse B-film met spitsvondige dialogen uitgroeide tot een cultklassieker? De combinatie van de onderliggende moraal met de flitsende dialogen alleen verklaren natuurlijk niet het succes van de film. Het gaat om het geheel. De beeldvorming van Tarantino, de montage, het gebruik van muziek en de manier waarop de verhalen verteld werden, waren in 1994 op zijn zachtst gezegd verfrissend te noemen. De film haalde meer dan 200 miljoen op aan de Box Office. Niet slecht als je weet dat Tarantino het geheel inblikte voor een peulenschil van 8,5 miljoen dollar. (Bron: VRT)

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art