Bezoek onze mobiele website

Steve + Sky

Felix van Groeningen - België - 2004 - 97 min.
met Titus De Voogdt, Delfine Bafort, Johan Heldenbergh, Romy Bollion, Wine Dierickx, …

In het kader van DE GENTSE FILMFEESTEN
- op vrijdag 15 juli om 22.30
- op zondag 24 juli om 20.00
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

Steve is 23, klein, gespierd, een winnaar met faalangst. Hij wil rechtdoor vanaf nu: geen bochten en geen haltes meer. “De flikken hebben teveel bevoegdheden als ge met drugs bezig zijt”, zegt hij. Sky is 22, knap, blond en 1m78, houdt van banana splits en praat met goudvissen. Als ze iemand graag ziet dan doet ze er alles voor. “Meisjes zijn zo”, zegt ze. Jean-Claude zit in een rolstoel, maar heeft als portier nog een hele rugbyploeg buitengegooid. “Er is geen konijn dat zo goed smaakt als een kat”, zegt hij.

‘Steve + Sky’: hun dromen kruisen en botsen. Ze leren elkaar kennen bij de lancering van Jean-Claudes’ pin-up club, langs de Kortrijksesteenweg.

Over mensen die vast zitten maar er alles aan doen om los te geraken. Over epilepsie-aanvallen, fabels over ontploffingen, te kleine oventjes en stieren in Lissabon. Elk personage gaat op zijn manier op zoek naar een houvast, maar durft zich niet voluit te geven. Ze zitten gevangen in zichzelf en hun gedragspatronen. Ze hebben elkaar nodig en gebruiken elkaar. Ondanks de liefde van en voor de ander, is iedereen altijd alleen en vecht iedereen altijd voor zichzelf.

De allereerste langspeler van ons favoriete Gentse exportproduct, Felix van Groeningen, blijft een fier moment dat we graag zoveel mogelijk herbekijken.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art