Bezoek onze mobiele website

Tampopo

Jûzô Itami - Japan - 1985 - 114 min.
met Ken Wanatabe, Tsutomu Yamazaki, Nobuko Miyamoto, Kôji Yakusho,...

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / PURE CINEMA
- op woensdag 24 augustus om 19.45 (i.s.m. Japan-Square en Team Gohan)
- op vrijdag 26 augustus om 22.15
- op zaterdag 27 augustus om 17.15
- op maandag 29 augustus om 19.45
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

DEZE FILM WORDT GEBRACHT IN SAMENWERKING MET JAPAN SQUARE EN TEAM GOHAN
Op 24/08 biedt Gohan u voor aanvang van de film een verfrissende portie reimen aan (koude ramen met garnituur van groenten). Koude noedels zijn enorm populair in de Japanse zomer! Slurpend komt u alvast in de sfeer voor deze film met een passie voor ramen…

Er zijn twee versies beschikbaar: reimen met chashu (gemarineerd en gestoofd varkensvlees) en vegetarische reimen met ei.
- Film: 11€ / 9€
- Film + Reimen: 25€ / 23€ (De verkoop van de maaltijden is reeds afgesloten)
Klik hier voor tickets!

Verrukkelijke en onvergetelijke Japanse film, waarin alles wat het leven de moeite waard maakt wordt gevierd en bezien vanuit voedsel. Een intens geliefde klassieker, die zijn tijd ver vooruit was. Met zijn vrolijke vermenging van filmgenres en overweldigende aandacht voor eten verenigt hij filmliefhebber en foodie en brengt hij instant een lach op het gezicht van ieder.

Eetcafé-eigenaar Tampopo staat er alleen voor sinds haar man overleed. Haar Ramen (Japanse noedelsoep) is niet best en haar eetcafé lijkt op sterven na dood. Een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en zijn hulpje trekken zich haar benarde situatie aan en besluiten haar te helpen. Samen beginnen ze aan een epische zoektocht naar de perfecte Ramen.

Eten wordt schaamteloos en met veel gevoel voor humor verbonden aan seks, liefde, de dood, maar ook aan bioscoopbezoek, het genot van streven naar perfectie en het belang van aandacht voor alles wat je doet. Meerdere verhaallijnen lopen door elkaar. Onvergetelijk sensueel zijn de erotische avonturen van de gourmet gangster en zijn lief. Hilarisch en soms wonderschoon zijn de sequenties over hoe etiquette en rituelen ons leven en ons eten bepalen. Alles komt samen in het ongegeneerd romantische hoofdverhaal.

“The only movie ever made that could accurately be described as a cross between ‘The Good, The Bad and The Ugly’, ‘Babette’s Feast’, and ‘Songs From the Second Floor’” - Indiewire

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art