Bezoek onze mobiele website

The Last Duel

Ridley Scott - USA - 2021 - 152 min.
met Jodie Comer, Matt Damon, Adam Driver, Ben Affleck, …

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / A SECOND CHANCE
- op donderdag 28 juli om 19.30
- op zaterdag 30 juli om 21.45
- op maandag 1 augustus om 17.00
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

Het is het jaar 1386, in het midden van de Honderdjarige Oorlog. Goede vrienden Jean de Carrouges en zijn schildknaap Jacques Le Gris komen lijnrecht tegenover elkaar te staan als Jeans vrouw Marguerite Jacques beschuldigt van verkrachting. Jacques ontkent, Marguerite houdt vol en Jean daagt Jacques uit tot een duel. Degene die het gevecht overleeft, spreekt de waarheid, dat is het godsoordeel. Het was het laatste ‘trial by combat’ van de Middeleeuwen.

Van zo’n premisse gaat het hart van elke historische filmliefhebber sneller kloppen. De waargebeurde feiten werden op slimme wijze ontrafeld en vertaald naar een scenario dat uitgebreid de tijd neemt om Rashomon-gewijs de drie hoofdfiguren en hun perspectieven te verkennen.

Ondanks de fantastische cast, het goede verhaal, de overwegend positieve recensies, en het feit hij gemaakt werd door één van de grootste nog levende regisseurs ter wereld, was ‘The Last Duel’ een flop aan de kassa. Ridley Scott gaf de schuld aan millennials die niet meer naar de cinema gaan: “I think what it boils down to — what we’ve got today [are] the audiences who were brought up on these f***ing cell phones. The millennian do not ever want to be taught anything unless you are told it on the cell phone”.

Bewijs Ridley het tegendeel en kom uw schade inhalen!

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art