Bezoek onze mobiele website

The Piano

Jane Campion - Nieuw-Zeeland - 1993 - 121 min.
met Anna Paquin, Harvey Keitel, Holly Hunter, Sam Neill, …
3 Oscars: Beste Scenario, Beste Actrice, Beste Vrouwelijke Bijrol

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / PURE CINEMA
- op donderdag 11 augustus om 17.15
- op zaterdag 13 augustus om 19.45
- op zondag 14 augustus om 17.15
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

Lang voor ‘The Power of the Dog’, Campion’s magistrale laatste worp, was er de hit ‘The Piano’ (1993). Nu in gerestaureerde versie. Een film die u absoluut op groot scherm moet zien.

De Gouden Palm in 1993 was slechts het startschot. De film reeg de goeie recensies aaneen en vulde de bioscopen. Het grote publiek omarmde ineens de minimalistische muziek van de Britse componist Michael Nyman. De Nieuw-Zeelandse Jane Campion won een Oscar voor haar scenario, Holly Hunter met haar hoofdrol en de amper elfjarige Anna Paquin met haar bijrol.

“Wanneer de stomme Holly Hunter in Nieuw-Zeeland arriveert om haar versbakken echtgenoot te ontmoeten, heeft ze enkel haar buitenechtelijke dochter en haar piano bij zich. Haar man verkoopt het instrument aan een ongemanierde landgenoot. Die is bereid om haar de piano terug te bezorgen, maar wil daarvoor bepaalde gunsten in ruil. Onderdrukte emoties staan centraal in Campions verhaal. De rauwe mise-en-scène en de gedreven vertolkingen missen hun effect niet en het melodrama wordt tot op het bot uitgespit.” - De Standaard

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art