Bezoek onze mobiele website

The Rocky Horror Picture Show

Jim Sharman - USA/UK - 1970 - 100 min.
met Tim Curry, Susan Sarandon, Barry Bostwick, …

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / PURE CINEMA
- op vrijdag 2 september om 22.15
- op zaterdag 3 september om 22.30
- op dinsdag 6 september om 20.00
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

“Give yourself over to absolute pleasure…” Meezingen, roepen, dansen, schelden… het mag voor één keer allemaal in Studio Skoop. Zolang je je manieren maar niet houdt!

Eens echt aan ‘audience participation’ doen bij de iconische ‘Rocky Horror Picture Show’? Dat wordt een feest! Bonuspunten voor wie verkleed komt. Breng zeker ook enkele rekwisieten mee! Wees jezelf en wees welkom! Klik hier voor het Facebook Event

The Rocky Horror Picture Show begint met de iconische lippen die Science Fiction/Double Feature zingen. Er wordt verwezen naar sciencefiction-, horror- en avonturenfilms als ‘King Kong’ en ‘The Day The Earth Stood Still’. Dan worden de twee hoofdpersonages geïntroduceerd, Brad en Janet. Ze gaan trouwen en besluiten voor het officiële jawoord hun oude professor op te zoeken, dokter Scott. Onderweg krijgen ze autopech en vinden onderdak in een barok kasteel. Ze weten niet dat dit het onderkomen is van Frank-N-Furter, een krankzinnige wetenschapper van de planeet Transexual Transylvania. Frank-N-Furter heeft zijn eigen wezen gecreëerd, de blonde en supergespierde Rocky, bedoeld om zijn “spanningen” te verlichten. Zijn dienaren Riff Raff en Magenta, broer en zus met een broeierige relatie, zijn minder gecharmeerd van de blonde spierbundel.

Het plot is volslagen idioot en werkt perfect. De film neemt zichzelf geen moment serieus en slingert vrolijk van lied naar lied. “The Time Warp” bijvoorbeeld, of “Sweet Transvestite“. Elke scène heeft wel een verrassing in petto. De toon is dramatisch, melancholisch, zwoel en erotisch. De enige constante is het enthousiasme van de acteurs, die voelbaar plezier hebben in de onvoorspelbaarheid van dit verhaal. Vooral Susan Sarandon als Janet gooit zich vol overgave in een potje overacteren. En natuurlijk is er Tim Curry, die als Frank-N-Furter misschien wel het beste optreden uit zijn – toen nog jonge – carrière geeft. Hij zou de ultieme reden kunnen zijn dat ‘The Rocky Horror Picture Show’ overeind blijft en überhaupt een geheel vormt.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art