Bezoek onze mobiele website

The Square

Ruben Östlund - Zweden - 2017 - 151 min.
met Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, …
Filmfestival Cannes 2017: Gouden Palm

In het kader van De Zomer in Studio Skoop / A SECOND CHANCE
- op woensdag 31 augustus om 22.00
- op vrijdag 2 september om 17.00
- op zaterdag 3 september om 19.30
- op maandag 5 september om 17.00
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

In een prestigieus museum voor hedendaagse kunst in Stockholm wordt een tentoonstelling van het nieuwste werk van een beroemde Argentijnse kunstenaar voorbereid, een installatie bedoeld om altruïsme te bevorderen. De curator, een gerespecteerd man, schakelt een PR-firma in om de nodige buzz te creëren rond de kunstinstallatie maar dit escaleert en brengt zowel de museumdirecteur als het museum in een existentiële crisis.

“The Square is een film als een sociologisch experiment, een komische observatie van de mens in zijn natuurlijke habitat, met Ruben Östlund als David Attenborough van dienst. Hij drukt ons met de neus op onze eigen hypocrisie. En toch wordt het nooit helemaal cynisch. Net als in Östlunds vorige films voel je ook mededogen met de personages.” - De Morgen

Goed voor de Gouden Palm in 2017. Eerder dit jaar (2022) schoot Östlund in Cannes opnieuw de hoofdvogel af met ‘Triangle Of Sadness’, die vanaf 28 september in onze zalen te zien zal zijn. Nog even wachten dus en genoegen nemen met de herneming van ‘The Square’.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 11,00 €
Reductie tarief: 9,00 €
Studio Skoop Junior: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art