Bezoek onze mobiele website

Tot Altijd

Nic Balthazar - België - 2012 - 118 min.
met Koen De Graeve, Geert Van Rampelberg, Viviane De Muynck, Iwein Segers, Lotte Pinoy, …

In het kader van DE GENTSE FILMFEESTEN
- op zaterdag 16 juli om 17.15
- op maandag 25 juli om 20.00
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

‘Tot Altijd’ was de tweede langspeler van Gentse regisseur Nic Balthazar en vertelt het verhaal van een bijzondere en tijdloze vriendschap, een verhaal rond de strijd op leven en dood. De film is gebaseerd op het leven van Mario Verstraete, de MS patiënt die een jarenlange strijd voerde voor de euthanasiewetgeving.

We leren enkele vrienden kennen als geëngageerde jonge twintigers. De strijdlustige Mario vat een beloftevolle carrière in de politiek aan, tot hij enkele jaren later gediagnosticeerd wordt met MS. Thomas moet de aftakeling van zijn beste vriend van dichtbij meemaken. Hoewel Mario aanvankelijk met even veel moed als humor zijn lot draagt, laat hij al snel vallen dat hij enkel doorgaat zolang het plezierig blijft. Hij vraagt Thomas hem “naar de nooduitgang” te helpen van zodra hij geen volwaardig leven meer kan leiden. Mario’s strijd voor een wet op legale euthanasie wordt uiteindelijk een zeer persoonlijke strijd.

‘Tot altijd’ is een aangrijpende en levenslustige film, met uitzonderlijk sterke acteerprestaties van Koen de Graeve en Geert Van Rampelberg. Een viering van het leven en de vriendschap, voor altijd.

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets en abonnementen: klik hier voor alle informatie

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art