Bezoek onze mobiele website

Turquaze

Kadir Balci - België - 2010 - 100 min.
met Burak Balci, Charlotte Vandermeersch, Nihat Altinkaya, Sinan Vanden Eynde, Tilbe Saran, …

In het kader van DE GENTSE FILMFEESTEN
- op zaterdag 16 juli om 20.00
- op zondag 24 juli om 14.45
(klik op het gewenste vertoningsuur voor tickets)

Niets dat ons zo blij maakt als ex-medewerkers hun dromen te zien realiseren. Voor Kadir Balci doorbrak als regisseur, was hij al in Studio Skoop doorgebroken als kassier, barman en projectionist. Met veel plezier tonen we zijn debuutfilm terug op het grote scherm. Deze keer moet hij de film zelf niet opstarten…

Nadat ze hun vader hebben begraven in Istanbul, keren Timur (28) en zijn twee broers, Ediz (36) en Bora (16), terug naar Gent. Hun moeder blijft achter in Istanbul. De drie broers hervatten hun leven maar moeten op zoek naar een nieuw evenwicht. Terwijl Ediz de dominante vader speelt en Bora met verkeerde vrienden domme dingen doet, probeert Timur zijn vaders droom te realiseren, nl. trompet spelen bij een fanfare. Sarah, de vriendin van Timur, vindt dat cool, tot ze merkt dat hij amper nog oog heeft voor haar. De soundtrack wordt verzorgt door Bert Ostyn van de Gentse band Absynthe Minded.

“De film die ik ga maken leunt heel dicht aan bij mijn persoonlijkheid, is semi-autobiografisch, maar is voor alle duidelijkheid geen film over Turken of over Turkije. De film vertelt het verhaal van iemand die op zoek is naar zijn identiteit, iemand die probeert hoe hij de twee culturen waarmee hij geconfronteerd wordt, te mengen.” (Kadir Balci in De Gentenaar)

Trailer

Deel film

Prijzen
Algemeen tarief: 12,00 €
Reductie tarief: 10,00 €
Studio Skoop Junior: 10,00 € (iedereen)
Mikro Skoop: 9,00 € (iedereen) / Korte film: 8,00 € (iedereen)
Cadeautickets: info a.d. kassa

Onze reductieprijzen zijn geldig voor:
Kinderen tot 18 jaar / Studenten met een geldige studentenkaart / Werklozen op vertoon van werklozenkaart / Senioren 60+ / Mindervaliden.
Op maandag (behalve op feestdagen) komt iedereen binnen aan het reductietarief.

europa art